Podgląd pojedynczego posta
Stary 14.03.2006, 01:50   #12
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Witam !
Cytat:
Napisany przez Bródka
To sa zwykle plytki Verbatima, jezeli nie ma w okolicy SuperAZO to poszukaj tych pasteli
Prawda - sam tak chciałem napisać, ale kolega mnie wyprzedził I raczej ich nie polecam zbytnio ...
I zgodzę się z wypowiedziami kolegów @Yarozelsky i @obrus - polecam Verbatim Pastele od TY - co do tych Blue Diamond - sam chciałem kupić na próbę, ale nigdzie ich jakoś jeszcze nie spotkałem ...

@Blackie - ciekawa ta informacja o identyfikacji płyt od TY na podstawie tego pierścienia

Cytat:
Napisany przez Atlantis
(...) Aha, a zwiększanie się liczby błędów o którym mówiłeś dto normalne, czy problem dotyka tylko tych gorszych nośników?
I z jaką prędkością powienienem badać CD-R pod CD-DVD SPeed pod kątem błędów C1/C@, aby wyniki były jak najabardiej wiarygodjne? Dla DVD to 4x, a dla CD?
W kwestii zwiększania się liczby błędów - to ogólnie normalne (działanie na płytę powietrza, wilgoci, ciepła itd.) - aczkolwiek chodzi o to, że w przypadku płytek najlepszych np. takich Pasteli - proces ten zachodzi ZDECYDOWANIE wolniej, niż w przypadku zwykłych płytek, nie mówiąc już o jakiś tanich ...
Natomiast co do prędkości testów - ja zawsze testuję CD z maksymalną prędkością - kiedyś czytałem, że tak ponoć najlepiej ...

Cytat:
Napisany przez milonio
panowieeeee. ja tu troche nie kumam- skad bierzecie te nazwy ze np. jest od "RITEK" ??
gdzie to sprawdzacie i jakie plyty sa w koncu dobre, z jakiej firmy badz od jakiego producenta. chodzi mi zarowno o dvd jak i cd.
pozdrawiam
Producenta - fabrykę możesz sprawdzić chociażby poprzez NERO CD-DVD Speed (ikona "Info o dysku" obok paska z wykazem napędu) lub np. programikiem cdr_atip_read (niestety wersja testowa już mi przestała działać ).
A dobre płyty - poszukaj na Forum - temat wiele razy omawiany. W kwestii CD - ja polecam głównie Verbatim Pastele od TY, a z tańszych Platinium od Ritek.
I dobre fabryki - przede wszystkim wspomniana TY - czyli Taiyo Yuden, a także MCC (Mitsubishi chemical company) oraz Ritek.

Pozdrawiam
ro29

ro29 jest offline