Podgląd pojedynczego posta
Stary 14.03.2006, 14:44   #15
Atlantis
Wymiatacz

Data rejestracji: 01.08.2004
Atlantis zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez ro29
Witam !
aczkolwiek tak jak napisałem - proces ten w przypadku najlepszych płyt - np. Verbatim Pastele mających warstwę Long Strategy (Cyanine, AZO) -przebiega zdecydowanie wolniej - i w przypadku takich płyt nawet po kilku latach ilość błędów powinna wzrosnąć nieznacznie.
No i znowu maraton między Krakowskimi sklepami komputeriwymi i dosłownie NIGDZIE nie mają tych płytek. W jednym co prawda byly pastele, ale jedynie DVD... Wszędzie tylko te, które kupiłem ostatnio, zwykłe, najwyżej w wersji slim. ;P

Cytat:
Dobra metoda, ważne jeszcze aby nie było to w pobliżu źródła ciepła.
Hmm... blisko to znaczy jak blisko? Jest niby grzejnik niedaleko tej szafki, ale w końcu nie grzeje zbyt mocno i raczej przez płytę pilśniową wielkiej różnicy nie zrobi?

Cytat:
Natomiast co do płyt DVD - chyba masz rację - ale dokładnie to nie wiem, bo nie interesowałem się jak na razie zbytnio płytkami DVD (główny powód - nie mam nagrywarki DVD ).
Ja mam już od kilku lat i muszę przyznać, ze to jedena z najlepszych inwestycji w kompa. Na CD-R nagrywam dzisiaj tylko od czasu do czasu, dlatego pytam o lepsze nośniki - wyleciałem z obiegu.
LG CGE-8526B (Firmware Version: 1.05; podłączany przez USB2IDE),
Sempron 2500+, Abit NF-7, 768 MB DDR RAM, HDD 250 GB Samsung, Windows XP SP2
Atlantis jest offline