Witam !
Oglądałem tylko w części wczorajsze wystąpienia w sejmie i ...mam mieszane uczucia - a prawdę mówiąc to nie wiem już co mam o tym myśleć. Z jednej strony trochę PiS przegina tak atakując Bank Centralny - bo przecież za sprzedaż banków odpowiadały RZĄDY - najpierw SLD, później AWS z UW, a następnie znów SLD (na marginesie - zawsze byłem temu przeciwny - żeby tak wysprzedawać - szczególnie, że banki - w przeciwieństwie do np. niektórych firm - były w bardzo dobrej kondycji z olbrzymimi dochodami - a mówienie o potrzebach nowych technologii - to przecież śmieszne - to nie fabryka, gdzie trzeba zbudować nowoczesny silnik, na co potrzeba wielkich pieniędzy - może się nie znam, ale kilku ekonomistów do tego paru informatyków i można stworzyć dość nowoczesny bank - pokazuje to np. przykład Eurobanku, który został - jeśli się nie mylę - stworzony tylko przez Polaków).
A wracając do tematu głównego - z drugiej zaś strony PiS chce ukrucić te machinę korupcji itd. Tylko, że coraz bardziej widać, że ekonomia i gospodarka to dla nich drugi plan - sam wiem, jak np. zwolennicy wielcy PiS'u - jak widzą wiadomości gospodarcze w TV, to zmieniają kanał, a potrafi i stwierdzić, - co to ich obchodzi. A niestety gospodarka to podstawa ...
W kwestii przemówień - każdy wczoraj przeginał i tyle - i Kaczyński trochę i Tusk dość mocno i cała reszta ... Ale z drugiej strony w każdym przemówieniu było mniej lub więcej prawdy - także w tym Tuska czy Rokity ...
Coraz gorzej to zaczyna wyglądać - a co gorsza - skoro zaczyna się już pisać o naszych sprawach w złym świetle na pierwszej stronie największego finansowego czasopisma - gazety - to już zaczyna być lekko niepokojące ...
Nadal jestem zwolennikiem PiS - ale coraz mniej ich poczynania zaczynają mi się podobać ...
Pozdrawiam
ro29