Podgląd pojedynczego posta
Stary 15.03.2006, 11:41   #14
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Witam !
Cytat:
Napisany przez Morris
(...)
1. Niezależnych mediów nie mamy, bo TVP (z założenia PUBLICZNA) jest zależna od widzimisię rządu, TVTrwam (z założenia SPOŁECZNA) od widzimisię oT.Rydzyka, a prywatne media (z założenia APOLITYCZNE) od widzimisię właścicieli. Żadna z nich nie zdobyła się i nie zdobędzie na obiektywną ocenę sytuacji. Więc Kaczyńscy mają rację, mówiąc, że "wolnych mediów nie ma", ale współczuję naiwności każdemu, kto myśli, że Bliźniacy to zmienią.
(...)
Tylko pytanie - czy w innych krajach media są akurat w pełni niezależne ?? Też są związane z partiami (no może w mniejszym stopniu jak u nas), mają właścicieli, wpływy różnych grup itd. Co nie znaczy, że nie ma niezależnych stacji i dziennikarzy - są w pewnym stopniu i u nas i gdzie indziej.
Co do postaw stacji i dziennikarzy - oglądałem wczoraj ciekawą debatę w TVPolonia (chyba była przedtem w TVP2) - jeśli się nie mylę to było "Warto rozmawiać ..." - tematem była sprawa zachować się Prezydenta Kwaśniewskiego "po alkoholu" i jak to przedstawiały (a bardziej nie przedstawiały) polskie media. Bardzo ciekawa dyskusja - okazało się, że np. słynna "niedyspozycja" na cmentarzu w Katyniu, czy w ONZ, nie były jedynymi - Kwaśniewski upił się już niedługo po wyborze podczas wizyty na Białorusi - o tym ponoć żadne media nie informowały !!

Cytat:
Napisany przez Ormianin
(...) Ja bardzo miło "rozczarowałem się" na Marcinkiewiczu. Okazał sie z niego premier całkiem do rzeczy (...)
W tej kwestii akurat mam akurat podobne zdanie jak Ty

Pozdrawiam
ro29

ro29 jest offline