Podgląd pojedynczego posta
Stary 15.03.2006, 12:22   #33
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Witam !
Cytat:
Napisany przez Pagerus
Fakt fakt - z wyników naszych innych sportowców także należy się cieszyć ja cieszę się zwłaszcza ze srebra Anny Rogowskiej
No ale jakby nie patrzeć to temat dotyczący skoków chyba, że do skoków zaliczyć też skok o tyczce czy skok wzwyż no ale treść tematu jest chyba jednoznaczna
(...)
Zgadzam się @Pagerus, że wszedłem w ten temat z inną dyscypliną - ale zrobiłem to z dwóch powodów - po pierwsze odniosłem się do tego co napisał @andrzejj9 - że nikt nie gratulował Małyszowi sukcesu - a poniewać o naszym medalistach z Moskwy też nie wspomnanio - więc postanowiłem to nadrobić. Natomiast druga kwestia - nie lubię jak pewne dyscyliny się zbyt mocno faworyzuje - a co ważniejsze - nie uwzględnia się rangi zawodów - niestety znów dla wielu zwycięstwo Małysza w zawodach PŚ (z którego się cieszę !!), było ważniejsze niż nasze medale na bądź co bądź MŚ !!
Nie wspomnę już chociażby o tym, że np. Paulina Ligocka zajeła ostatecznie w tym sezonie drugie miejsce w PŚ - i nie traktuje się tego jak sukcesu - może snowboard jest mnie j popularny niż skoki - ale to też dyscyplina olimpijska ...

Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Osobiście występy Polaków na mistrzostwach lekkoaltetycznych uważam za bardzo udane. Ale nie komentuję ich z tego powodu, że.. albo w telewizji w ogóle nie ma transmisji, albo robione są tak, żeby nie chciało się ich oglądać. Przerywane reklamami podczas ważniejszych występów, 'powrót do studia' (jak ja tego nie znoszę..) np. przy dekoracji polaka na podium.. No przecież do kpina..

Rogowskiej też nie widziałem, bo nie wiem, czy w ogóle była pokazywana. Jak wiedziałem, że właśnie skacze, to w telewizji pokazywali biegi, gdzie nie startował żaden Polak...
Jak to bywa w Polsce z transmisjami (no może oprócz piłki nożnej, która jak wiadomo jest faworyzowana) - akuart transmisji z HMŚ było trochę - ale co do występu Rogowskiej .... - owszem transmisja była, tylko że się skończyła, kiedy zaczynały się ważyć losy srebrnego i złotego medalu - czyli w najważniejszym momencie !!! Myślałem, że mnie coś .....

Cytat:
Napisany przez Pagerus
No tak - to są właśnie uroki transmisji telewizyjnych w naszym kraju - dekorację Małysza też tak pokazali, że aż mi brak słów komentarza...
Niestety prawda - tylko, że jak będzie za chwilę jakiś mecz LM i będzie dogrywka oraz karne - to nikt nie przerwie transmisji - bo to ważne ....
A masz rację - dekoracja Małysza była pokazana tak na odp.... (za przeproszeniem).

Pozdrawiam
ro29

Ostatnio zmieniany przez ro29 : 15.03.2006 o godz. 12:25
ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post