Cytat:
|
Napisany przez Atlantis
No i znowu maraton między Krakowskimi sklepami komputeriwymi i dosłownie NIGDZIE nie mają tych płytek.  W jednym co prawda byly pastele, ale jedynie DVD... Wszędzie tylko te, które kupiłem ostatnio, zwykłe, najwyżej w wersji slim. ;P (...)
|
W sumie to się nie dziwię

- w Poznaniu jak już wspominałem też trudno kupić Pastele - np. ostatnio w CKZNAK (jeden z bardziej popularnych - i niby lepszych sklepów komputerowych) - na pytanie o Pastele gościu zrobił minę i zaproponował mi ... Crystale
Ale kolega @
Blackie, jak widzę, jest tutaj pomocny.
Cytat:
|
Napisany przez Atlantis
Hmm... blisko to znaczy jak blisko?  Jest niby grzejnik niedaleko tej szafki, ale w końcu nie grzeje zbyt mocno i raczej przez płytę pilśniową wielkiej różnicy nie zrobi?  (...)
|
Wiesz nie przesadzajmy - jeśli szafka stoi powiedzmy z 30 cm od grzejnika - a grzejnik nie bywa za gorący - to jest w porządku. Ja np. kiedyś miałem płyty w szafie, która stoi 10 cm od kaloryfera, który bywa gorący - i jak się zorientowałem, że jednak w środku jest trochę ciepło - to przeniosłem do innej szafy - aczkolwiek chyba trochę na wyrost - np. z danych na płycie CDRW Verbatim wynika, że temperatura przechowywania to od -5 do +55 stopni C
Cytat:
|
Napisany przez Blackie
Pastele CD-R o ile mnie oczy nie myliły widziałem w Megabicie na ul.św. Gertrudy 3.Mieli chyba szpindel 50 szt. ale pewnie sprzedają na pojedyncze sztuki.A na 100% widziałem je w sobote na giełdzie na Balickiej.Były po 38 zł za 50 szt. i 75 zł za 100 szt.
|
Niezłe ceny - muszę się rozejrzeć gdzie może w Poznaniu mają jeszcze Pastele - ja kupuję po 0,99 zł luzem - i jak widzę, aktualnie nie jest to już wcale tanio
Pozdrawiam
ro29