Podgląd pojedynczego posta
Stary 15.03.2006, 15:34   #34
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez ro29
Witam !

Zgadzam się @Pagerus, że wszedłem w ten temat z inną dyscypliną - ale zrobiłem to z dwóch powodów - po pierwsze odniosłem się do tego co napisał @andrzejj9 - że nikt nie gratulował Małyszowi sukcesu - a poniewać o naszym medalistach z Moskwy też nie wspomnanio - więc postanowiłem to nadrobić. Natomiast druga kwestia - nie lubię jak pewne dyscyliny się zbyt mocno faworyzuje - a co ważniejsze - nie uwzględnia się rangi zawodów - niestety znów dla wielu zwycięstwo Małysza w zawodach PŚ (z którego się cieszę !!), było ważniejsze niż nasze medale na bądź co bądź MŚ !!
Nie wspomnę już chociażby o tym, że np. Paulina Ligocka zajeła ostatecznie w tym sezonie drugie miejsce w PŚ - i nie traktuje się tego jak sukcesu - może snowboard jest mnie j popularny niż skoki - ale to też dyscyplina olimpijska ...
Jest 'mniej ważna' tylko dlatego, że transmisji w telewizji nie uświadczysz.. A dlaczego skoki stały się popularne? Dlatego, że Małysz zwyciężał? Po części tak, ale przede wszystkim dlatego, że o tych sukcesach trąbiono wszędzie, a w telewizji transmitowano nawet jak sędzia zawodów drapał się w nos i wszystko można było zobaczyć. Innych sporty (nie wszystkie) medialnie nie istnieją, to i o sukcesach się nie mówi, bo skąd można się o nich dowiedzieć. Oczywiście można dotrzeć do informacji na internecie, czy gdzieś, ale czy to o to chodzi, żeby trzeba było samemu szukać?

Jedynka, czy ogólnia telewizja polska, jeżeli dalej ma zamiar w ten sposób traktować polski sport, to powinna już dawno stracić wszelkie prawa do transmisji, albo uruchomić kanał wyłącznie sportowy (co swoją drogą jest chyba w planach). Bo w sposób, jaki jest dzisiaj, jedynie zabija możliwość dostępu do informacji.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post