Podgląd pojedynczego posta
Stary 15.03.2006, 16:37   #27
Atlantis
Wymiatacz

Data rejestracji: 01.08.2004
Atlantis zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez ro29
W sumie to się nie dziwię - w Poznaniu jak już wspominałem też trudno kupić Pastele - np. ostatnio w CKZNAK (jeden z bardziej popularnych - i niby lepszych sklepów komputerowych) - na pytanie o Pastele gościu zrobił minę i zaproponował mi ... Crystale
Ale kolega @Blackie, jak widzę, jest tutaj pomocny.
Heh... kiedy ja szukam określonego rodzaju płyt najczęściej sprzedawca wydaje sie być zdziwiony, dla niego najwyraźniej "płyta to płyta" - co za różnica jaki producent i nazwa... Często zdarza się też, że w zamian proponują "bardzo dobre" nośniki firmy ActiveJet, Blue, Speed i inne podobne, o których często słyszę wtedy pierwszy raz w życiu. Dla niektórych sam fakt, że nagrywarka nie eksplodowała i do tego płytka się zweryfikowała świadczy o jej jakości.
Co do Pasteli, to już kupiłem. W sklepie komputerowym w miasteczku, nawet do Krk nie musiałem jechać. Na razie dwa od Tayio Yuden (żółte) ale może kupię jeszcze parę, zresztą nie potrzebuję CD w dużych ilościach, jak mówiłem nie nagrywam na nich zbyt często odkąd mam napęd DVD-RW.

Cytat:
aczkolwiek chyba trochę na wyrost - np. z danych na płycie CDRW Verbatim wynika, że temperatura przechowywania to od -5 do +55 stopni C
Więc powinno być oki.

Cytat:
Niezłe ceny - muszę się rozejrzeć gdzie może w Poznaniu mają jeszcze Pastele - ja kupuję po 0,99 zł luzem - i jak widzę, aktualnie nie jest to już wcale tanio
Ja zapłaciłem 1,5 za jednego w slimie (bez żadnej "wkładki", więc pewnie przekładany z cake'a).
LG CGE-8526B (Firmware Version: 1.05; podłączany przez USB2IDE),
Sempron 2500+, Abit NF-7, 768 MB DDR RAM, HDD 250 GB Samsung, Windows XP SP2
Atlantis jest offline