|
Tylko pytania problemowe (dla niektórych, myślę, retoryczne), bo nie chce mi się robić wykładów:
Marcinkiewicz - co zrobił? (poza tym, że "sprawia wrażenie")
Balcerowicz i Waltz - była słaba złotówka?, niestabilna?, upadły jakieś banki? nieopłacalne kredyty? (Balcerowicz ma żonę nieźle ustawioną ? - Jarosław K. ma brata prezydenta i jakoś nie jest to argumentem do nadużywania władzy)
Media - skąd czerpiecie te wszystkie informacje o braku niezależności mediów? (a to, że mają właścicieli to wiem)
Komisje śledcze - dowiodły czegoś o czym od początku nie wiedzieliśmy? (chyba z mediów nawet, a niektóre informacje wręcz dzięki nim)
Nadużycia poprzednich rządów - ja wiem o tym z mediów, a wy? (Nikt nie wspomni o osiągnięciach? - załatanej dziurze budżetowej i wzroście gosp. ok 5%?)
Sile państwo na arenie międzynarodowej - Tego nie załatwi postawa prezydenta, czy wojsko (jak kiedyś) tylko silna gospodarka.
Bezrobocie - są jakieś działania? a może przesłanki do rozpoczęcia działań? (wiecie że w USA nie ma wogóle "Kodeksu Pracy", nie ma też bezrobocia - czy Amerykanie są wykorzystywani przez pracodawców?)
Dobra mam dość...
|