Podgląd pojedynczego posta
Stary 15.03.2006, 17:08   #37
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Witam !
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Jest 'mniej ważna' tylko dlatego, że transmisji w telewizji nie uświadczysz.. A dlaczego skoki stały się popularne? Dlatego, że Małysz zwyciężał? Po części tak, ale przede wszystkim dlatego, że o tych sukcesach trąbiono wszędzie, a w telewizji transmitowano nawet jak sędzia zawodów drapał się w nos i wszystko można było zobaczyć. Innych sporty (nie wszystkie) medialnie nie istnieją, to i o sukcesach się nie mówi, bo skąd można się o nich dowiedzieć. Oczywiście można dotrzeć do informacji na internecie, czy gdzieś, ale czy to o to chodzi, żeby trzeba było samemu szukać?
(...)
Niestety - bardzo dużo racji w tym co piszesz - i ja zdaję sobie z tego sprawę !!!
I nie dotyczy to tylko telewizji - np. Przegląd Sportowy, który bardzo rzadko - ale przy okazji jakiś większych imprez kupuje, tak samo podchodzi do relacji - w poniedziałek na pierwszej stronie wielkie zdjęcie Małysza, mnóstwo informacji innych - tylko na górze wzmianka o HMŚ - i tekst na ... 18 stronie.
Przykładów można by wyliczać bardzo dużo - a dla mnie jako Poznaniaka - chyba najlepszym był fakt, jak kilka lat temu na poznańskim jeziorze Malta rozgrywane były Mistrzostwa Świata w kajakarstwie - czyli impreza najwyższej rangi w dyscyplinie olimpijskiej !!! I ...żadnej transmisji na żywo w TVP !!! Jakaś relacja po godzinie - i to tak zrobiona, że wstyd !!!
Oczywiście jak za chwilę będzie kolejny mecz ligi mistrzów - to oczywiście zapłacą tysiące Euro za prawa do transmisji ....
I niech mi ktoś nie mówi, że np. niektóre dyscypliny nie są wcale interesujące - zanim Małysz zaczął odnosić sukcesy, też wielu twierdziło, że skoki to takie sobie - a teraz - sport narodowy prawie !!
I tak samo jest np. z innymi dyscyplinami zimowymi - np. transmisja z biegów w Turynie czy biathlonu - dobrze zrealizowana - to dla mnie czasem ciekawsze niż niejeden mecz ...
Oczywiście to kwestia gustu - i żeby nie było, że jestem przeciwnikiem piłki nożnej czy skoków - po prostu nie powinno się - zwłaszcza w telewizji publicznej - faworyzować do kwadratu pewnych dyscyplin (ostatnio piłki nożnej i skoków), zdecydowanie kosztem innych.

Cytat:
Napisany przez demek
trenerowie norwegow (kojonkoski) i finow (nikunen) powiedzieli, ze podziwiaja malysza za to, ze nie spadl na dno po sukcesach jak to mialo miejsce np ze shmitem czy hannawaldem, funakim
ale popie..ni polacy jeszcze jada po malyszu
no ale coz, zyjemy w chorym kraju i mamy chory narod
Smutna polska rzeczywistość - nie zapomnę jak brąz Małysza podczas poprzedniej olimpiady, wielu uznało za ...tragedię narodową i wielką porażkę - aż mi było wstyd !!!
A w kwestii, że ostatnio tak się wypowiada o dziennikarzach - patrząc na to co o nim przez te lata pisali i jak się zachowywali - gdy był na szczycie chwalili, gdy tylko było gorzej - traktowali jak ...to nie dziwię się tak mocno ...

ro29

Ostatnio zmieniany przez ro29 : 15.03.2006 o godz. 17:11
ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post