Podgląd pojedynczego posta
Stary 15.03.2006, 18:27   #932
Janek_wad
Nowy na forum

Data rejestracji: 03.01.2005
Janek_wad w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam!
Kilka dni temu kupiłem nagrywarke NEC 3551A. Postanowiłem podpiąć się pod ten temat żeby nie robić syfu na forum. Ogólnie pierwsze wrażenie niezłe. Szok (oczywiście pozytywny)przeżyłem już przy wyciąganiu tacki napędu. Ten kto ma DVD Toshiby wie o czym mowa. Później przyszedł czas na testy. Wypaiłem DVD+R Sony 1.3 1-16x. Płytki z cake'a z wypożyczalni filmów wideo. Po nagraniu sprawdzam w nero cd/dvd speed i szok. Pod sam koniec walnęło PIF tak, że ocena płytki 0. Zaciekawiony włożyłem do NECA dvd (plusy) wypalanie na toshibie SD-R5372 i litku (nie pamiętam modelu ale to któryś z nowszych). Tutaj kolejny szok. Tak waliło PIF, ze szkoda gadac. Na jednej z płytek niemal 1/5 długości wykresu (a była to dvd full wypalona) to błędy PIF wyświetlane czerwonym kolorem. Co najlepsze, płytki kopiują się bezproblemowo- przynajmniej w mojej Toshibie SD-M1712. Dzisiaj ponownie przejechałem płytkę, która wczoraj w NECu wywaliła pod koniec strasznie wysokie błędy PIF. I co?? Wynik- przynajmniej mi się tak wydaje, całkeim przyzwoity.

Wychodzi więc na to, że NEC o wiele lepiej wypala niż czyta. Sprawdzę jeszcze dzisiaj tą samą płytkę na litku. Zobaczymy co tym razem wykaże test jakości.

Ostatnio zmieniany przez czary2mary : 13.03.2015 o godz. 05:05
Janek_wad jest offline   Odpowiedz cytując ten post