Podgląd pojedynczego posta
Stary 15.03.2006, 17:36   #1127
Banana Coctail
Banned

Avatar użytkownika Banana Coctail

Data rejestracji: 27.08.2003
Banana Coctail jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Banana Coctail jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez czechoj
A dlaczego nie? Ja płacę podatki i chcę aby jakieś kwoty zostawały przeznaczane na Polski Kościół. Gdybyś pomyślał to niegadał byś o "zabytkach", które często powstawały w imię Boga. Dzięki takiemu ateistycznemu społeczeństwu jakie Ty prezentujesz, nie mielibyśmy nic prócz Pałacu Kultury i tysięcy blokowisk.
Jezeli chcesz aby tak bylo, to wnies projekt ustawy o podatku od wiary. Licz sie z tym, ze nie kazdy wierzy w Boga, sa wyznawcy Allacha, Jahwe, Jah, Buddy... Po co im kosciol obrzadku rzymsko-katolickiego? Ja sie nie zgadzam z tym by panstwo dawalo na tak "szczytny" cel pieniadze,coraz wiecej osob w kraju ma podobny poglad. Jak finansowac budowle sakralne to wszystkie i w 100%. Albo dla wszystkich albo dla nikogo (egalitaryzm gwarantowany przez konstytucje RP).

Co do blokowisk - spokojnie niedlugo wszystkie runa, wiec beda gruzy zamiast ohydnych reliktow PRL. Kosciol to malo ciekawe urozmaicenie krajobrazu - parki by sie bardziej przydaly (i ladnie wygladaja i bezdomni mieliby gdzie mieszkac).
Banana Coctail jest offline   Odpowiedz cytując ten post