Podgląd pojedynczego posta
Stary 15.03.2006, 20:36   #1137
czechoj
Dziadek
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.06.2002
czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez mp666
właśnie o to mi chodzi, że to się odbyło na pogrzebie. gość trzymał tacę (prawie) nad trumną mojej babci !!

ok, nie wszyscy księża są złodziejami, może jakiś 1% ma naprawdę powołanie, ja w swoim życiu osobiście miałem styczność tylko z 1 (słownie: jednym) księdzem który wierzy w to co głosi i postępuje tak jak powinien będąc księdzem.
Po pierwsze nie wierzę w to ze zbierali pieniądze na cmentarzu w czasie pochówku, od tego jest msza bądź nabozeństwo. Po drugie na tacę nikt nie ma obowiazku dawać. Po trzecie NIE MUSISZ CHOWAC ZMARŁEGO ZGODNIE Z OBRZADKIEM KATOLICKIM - są cmentarze komunalne. Idąc dalej zastanów się skąd w kościele jest prąd, cipło zimą, za co kupują świece itp. chodzisz do Kościoła chcesz to mieć, nie chodzisz więc nie dajesz ani grosza. Jakiekolwiek dofinansowanie Kościoła stanowi promil podatków płaconych przez Polaków. Ciekawe czy krzyczałeś jak przez ostatnie kilkanaście lat układ UW(UD, PO) - SLD rozkradali naszą gospodarkę? Zdecydowana większość naszych obecnych biznesmenów (za wyjatkiem takich ludzi jak Kluska z Optimusa) dorobiła sie majątków nie takich jak legenda Ojciec Dyrektor.
PS. Co do Twojego obeznania ze stastystyką powołań nie dziwię się, że kalkulujesz na poziomie 1% skoro Twoje zaangażowanie w życie kościoła jest zerowe a czytasz o złych księzach w czasopismach typu "Nie" (domniemanie).