Podgląd pojedynczego posta
Stary 15.03.2006, 21:40   #6
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez czechoj
A dlaczego nie? Ja płacę podatki i chcę aby jakieś kwoty zostawały przeznaczane na Polski Kościół. Gdybyś pomyślał to niegadał byś o "zabytkach", które często powstawały w imię Boga. Dzięki takiemu ateistycznemu społeczeństwu jakie Ty prezentujesz, nie mielibyśmy nic prócz Pałacu Kultury i tysięcy blokowisk.
A tak mamy ten jeden Pałac Kultury (załóżmy, że to rzeczywiście jakiś powód do dumy..), tysiące blokowisk i co ulicę kościół, który pasuje do krajobrazu, jak..

Natomiast co do płacenia podatków - ty płacisz i chcesz, żeby część została przekazana na twoją religię. Podobnie może chcieć wyznawca innej wiary i średnio będzie mu się pewnie widzieć, że jest sponsorem budynków religii, która go nie interesuje (czy też może nawet jest sprzeczna z jego wyznaniem).

Z innych kwestii - kościoły owszem, muszą się z czegoś utrzymywać, a i prąd nie jest za darmo. Ale utrzymanie kościoła to jedna sprawa, a dobre samochody i świetne warunki bycia niektórych księży inna. I może mi ktoś zarzucić, że odbieram im prawo do komfortowych warunków życia.. I w sumie tak, częściowo - ze względu na ich własne decyzje drogi życiowej - im to odbieram. Jakoś mimo wszystko nie widzi mi się ksiądz milioner, a przynajmniej mniej od biznesmena milionera. Takie moje osobiste przekonanie..

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post