Podgląd pojedynczego posta
Stary 15.03.2006, 22:34   #1142
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Witam !
Cytat:
Napisany przez czechoj
Po pierwsze nie wierzę w to ze zbierali pieniądze na cmentarzu w czasie pochówku, od tego jest msza bądź nabozeństwo.
(...)
A ja w to wierzę - bo po prostu ludzie - Polacy, są do wszystkiego zdolni - taka jest prawda niestety - choć wiem, że teoretycznie to jest nierealne.
A jakby nam ktoś z 10 lat temu powiedział, że sanitariusze z pogotowia będą uśmiercać ludzi i brać pieniądze od zakładów pogrzebowych - uwierzył byś ?? Bo ja nie. Wiem, że to przykład z innej zupełnie strony - ale mi ta afera uświadomiła, że ludzie są do wszystkiego zdolni ...a przy tym zbiórka na cmentarzu nie wydaje się jeszcze taka straszna ...
Cytat:
Napisany przez czechoj
(...)
Po drugie na tacę nikt nie ma obowiazku dawać. Po trzecie NIE MUSISZ CHOWAC ZMARŁEGO ZGODNIE Z OBRZADKIEM KATOLICKIM - są cmentarze komunalne. Idąc dalej zastanów się skąd w kościele jest prąd, cipło zimą, za co kupują świece itp. chodzisz do Kościoła chcesz to mieć, nie chodzisz więc nie dajesz ani grosza. (...)
Prawda, prawda, prawda ... a w miastach są głównie cmentarze komunalne.

Cytat:
Napisany przez Banana Coctail
To dofinansowanie i uprzywilejowanie wynika z nielegalnego podpisania konkordatu przez Polske, ktory jest de facto niezgodny z konstytucja Najjasniejszej. ok 65 mld zl poszlo z budzetu panstwa na rzecz Krk (Kosciol rozkradajacy kraj ) a ta juz kwota znaczna. Zamiast 480 mld zadluzenia mozna by miec 415 mld zadluzenia (w zl). O zlych ksiezach mozna czytac nie tylko w (znakomitaj wszakze) gazecie "NIE" badz tez "FiM" jak rowniez, w regionalnych niskonakladowych pismach (vide "tygodnik podchalanski"). Mimo, iz smy sa biali - Polska pograzona jest przez czarnych.
A to już przesada ...nie mam nic przeciw ateistom - szanuję ich - dla mnie mogą być wspaniałymi ludzmi, przyjaciółmi itd. - ale jak widzę wojujących ateistów to zaczyna mi się robić niedobrze ....
Nie obrać się @Banana Coctail, ale taka jest prawda

Cytat:
Napisany przez andrzejj9
A tak mamy ten jeden Pałac Kultury (załóżmy, że to rzeczywiście jakiś powód do dumy..), tysiące blokowisk i co ulicę kościół, który pasuje do krajobrazu, jak..(...)
Wiesz - raczej nie widzę, żeby co ulicę był kościół ; a blokowiska mogły by wyglądać dużo lepiej, tylko ludzie o nie nie dbają, niszczą i przypięto im "łatkę" najgorszych miejsc ...

Pozdrawiam
ro29

ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post