Podgląd pojedynczego posta
Stary 16.03.2006, 12:27   #2
Morris
Coauctor delicti

Data rejestracji: 23.12.2002
Morris zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Ormianin
Oczywiście że nie. Buddysta to trochę co innego ale Muzułmanin zaślepiony w swojej wierze podchodzi do tego w podobny sposób jak katolik tylko dodatkowo z klapami na oczach.
Zwróciłem uwagę, że generalizujesz i sypiesz pożywkę dla stereotypów, a to już jest niebezpieczne...

Cytat:
Napisany przez Ormianin
To nie jest kwestia ciemności. Archetypu - poniekąd tak. W takim świecie się
wychowałeś, w takim świecie wyrosłeś, gdybyś nawet wyjechał do Nowej Zelandii, może byś się przystosował i żył tam, ale traktowałbyś tamten kraj
jak obcy. Nie ma na to rady. Czego Jaś się nie nauczył tego Jan nie będzie umiał.
Ale o co Ci chodzi? Co ja mam niby umieć? Czy paradowanie półnago w marszu, którrego organizatorzy chcą wymusić zmianę obyczajów zdecydowanej większości społeczeństwa nazywasz umiejętnością i to jeszcze taką, którą powinienem nabyć?
Ja to nazywam po imieniu - SZANTAŻ
Cytat:
Napisany przez Ormianin
Bezrobocie w USA istnieje, z tym że trochę ma cechy "strukturalne", a Amerykanie są wykorzystywani przez pracodawców w sposób całkiem bezwzględny. Istnieje pod tym względem taka niepisana zasada konkurencji: jeśli pracodawca przegnie pałę to pracownik mu odejdzie gdzieś indziej, ale tam gdzieś indziej też jest wykorzystywanie, tylko że mniej.
Wydaje Ci się, że w naszym kraju jest inaczej? Nasz kapitalizm w drapieżności nie ustępuje temu z USA, a śmiem to twierdzić na podstawie doświadczeń swoich i bliskich mi osób. Problem jest w tym, że za Wielką Wodą działąją jeszcze sprawne sądy, w których pracownicy mogą dochodzić odszkodowania za wyrządzone krzywdy. U nas z tym niestety bywa różnie, a zwykle gorzej...

Cytat:
Napisany przez Ormianin
Przede wszystkim Marcinkiewicz nie szkodzi. A to już dużo.
Tia... tylko prowadzi z J.Kaczyńskim cichą wojnę - kto więcej stołków obsadzi swoimi ludźmi.

Ostatnio zmieniany przez Morris : 16.03.2006 o godz. 13:05
Morris jest offline