Podgląd pojedynczego posta
Stary 16.03.2006, 20:07   #5
zYxMa
[Member of Mayday]

Data rejestracji: 21.01.2003
zYxMa zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez KarolluZ
U mnie w firmie sprzedaje się na mase Winde Media Center. W komplecie masz 4 płytki... pierwsze dwie instalacyjne, jedna z pakietem poprawek [rollup2], które są wymagane aby zainstalować z czwartej płytki spolszczenie. I teraz tak... Instalując MCE w połowie instalacji komputer poprosi o włożenie drugiej płytki, a za kilka minut znowu o włożenie drugiej płytki po mimo tego iż będzie ona w napędzie. I tutaj kolesie z Microsoftu się bardzo popisali, bo tak naprawde trzeba włożyć spowrotem pierwszą płytkę instalacyjną. Po zainstalowaniu MCE trzeba zainstalować tak:

1. dotnetfx [Framework 1.0]
2. NDP1.1sp1-KB867460-X86 [Uaktualnienie Framework do wersji chyba 1.1]
3. WindowsXPMediaCenter2005-KB900325-usa [trzecia płytka]
4. mcelocpack_PLK [czwarta płytka]

Żeby było śmieszniej próbowałem zainstalować Framework'a 2, ale po jego zainstalowaniu nie da się zainstalować Rollup2 dołączonego na trzeciej płytce :/ Bez sens... Albo może ja Frameworka instalowałem w innej wersji językowej...mhhh... :-)

Teraz z innej paczki... chciałem założyć topik MCE, ale oczywiście przyszła mi z pomocą opcja SZUKAJ. Otóż... chodzi mi o zrzucenie obu płytek z MCE na jedną DVD oraz jakoś zautomatyzowanie intalacji Frameworka i tych innych rzeczy, tak aby jakoś instalowały się one w trybie cichym jedna za drugą... Czy ktoś cośtakiego próbował ?
Niestety podczas instalacji pierwszej płyty, instalator NIE prosi o włożenie drugiej płyty. Winda instaluje sie jak normalny XP Pro.
Instalowałem kilka razy i za każdym razem to samo, a raz nawet na żywca wymieniłem w połowie instalacji płytkę na drugą i instalacja kontynuowała się, ale podczas uruchomienia windy wyskakiwały same błędy, że to brakuje jakiegoś pliku. Jedyną różnicę jaką zauważyłem to standardowy wygaszacz Windows XP Media Center Edition (pomijając już te wyskakujące błędy...

3. płyta to praktycznie to samo co 1. płyta
zYxMa jest offline   Odpowiedz cytując ten post