Nero mam teraz 6.6.1.4 (bo przy 7.0.8.2 nie ma opcji Labelflasha, dziwnie nie mam w menu narzędzia opcji wypalania etykiety mimo iż sterowniki są zainstalowane jak należy). ASPI zainstalowałem. Napęd z którego odczytuje DVD to Sony DDU1615 i ma prędkość 16x/48x. Buffor level skacze pomiędzy 22 a 99%. Bufor odczytu schodzi do 0% i dochodzi do 99%. Poprzednio miałem nagrywarkę Neca i napęd Lg (nie pamiętam dokładnie jakie to modele i prędkości), i płyta w locie przegrywała się ok. 6-7 minut nigdy dłużej.
Trochę mnie to dziwi. Co może być powodem ? W tym momencie kończę nagrywać płytę DVD na prędkości 8x - 16 minut.
Nagranie płyty płyty CD 678 MB z danymi z dysku na prędkości 48x zajmuje: ok. 2:45 min. Nagranie DVD na prędkości 8x z dysku twardego zajmuje: 11 minut i potwornie spowalnia system przez cały czas nagrywania, poziom bufora odczytu jest przez większość czasu na poziomie 100% ale udaje mu się zejść do 0%, bufor nagrywarki lekko skacze (91-99%, parę razy do poziomu 44%). Zgranie dvd na dysk to ok. 8 minut
Czy to może być problem w podłączeniu sprzętu? Czy przyczyną może być to, że prawdopodobnie nagrywarka i dvd są podłączone na kablu 80 pinowym ? Ma znaczenie, czy nagrywarka jest na końcu taśmy czy na środkowym slocie kabla IDE podpięta ?
Ostatnio zmieniany przez brennan : 17.03.2006 o godz. 21:53
|