Dyskusja: VERBATIM DVD+R x16
Podgląd pojedynczego posta
Stary 18.03.2006, 08:31   #2
Atlantis
Wymiatacz

Data rejestracji: 01.08.2004
Atlantis zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez ed hunter
nic złego.
tylko do muzeum nie trafi...
działający
No nie, może zdążę go wcześniej wymienić, wszystko zależy od tego czy nie będę miał ważniejszych wydatków. Zresztą jak mówiłem służy do archiwizacji tego co ściągnę z Internetu, ewentualnie przyniosę od znajomego, mam mały dysk i często muszę na nim sprzątać. Nigdy nie nagrywałem i nie nagrywam płytek dla znajomych z czym tylko popadnie, a tym bardziej nie robię za dystrybutora. Tak więc aż tak mocno wykorzystywany nie jest i nigdy nie był.

Cytat:
a wracając do tematu to poprzedni bios 812 nie rozpoznawał Verbatimów 16x i pozwalał je palić 2,4x

wtedy zmiana na 832 miała sens.
Heh... ja po części ze swojej ignorancji odnośnie upgradeowania biosa, po części z dziwnego strachu przed tą czynnością bardzo długo używałem biosa fabrycznie wgranego do tej nagrywarki. Dlatego podejrzewam, że z powodu braku odpowiedniej strategii zapisu płyty nagrywały się ze sporą "górą" pod koniec, o czym wspominałem kilka postów wcześniej. Płyta nagrana rok temu, wtedy niestety nie robiłem jeszcze testów i nie wiem jak to wyglądało na początku, ale stawiam, że to nie czas jest winien bo reszta wykresu niemal perfekcyjna. Verbatim jednak dobre płytki robi.
LG CGE-8526B (Firmware Version: 1.05; podłączany przez USB2IDE),
Sempron 2500+, Abit NF-7, 768 MB DDR RAM, HDD 250 GB Samsung, Windows XP SP2
Atlantis jest offline   Odpowiedz cytując ten post