Witam !
Cytat:
|
Napisany przez andrzejj9
(..) Czlowieczek mowi rzeczywiscie jak maly Hitlerek, (...)
|
To porównanie jest już przesadzone ...
Tak się składa, że widziałem tylko fragment tego przemówienia - i w przeciwieństwie do moich przedmówców - nie mam zamiaru go krytykować w takim tonie (mimo iż także zbytnio mi się nie podobało

) - głównie z tego powodu, że dosyć już mamy rozpętanej (i to niestety przez większość partii) w Polsce awantury i obrażania jednych drugich - i niech chociaż Forum nie będzie miejscem gdzie szerzyć się będzie nienawiść ...
Natomiast w kwestii samego wystąpienia - przede wszystkim ponieważ to była konwencja samorządowa - to fakt, że poruszono tam takie kwestie, spowodował swoiste "upolitycznienie" samorządów - a przecież nie o to tak do końca chodzi !
Po drugie - nie wiem na co liczy PiS - przecież wybory mogą niewiele zmienić - a wręcz mogą (teoretycznie) odsunąć ich od władzy, więc cały - w części dobry program pójdzie na "spoczynek" ! Czy o to chodzi ??
Jednak z drugiej strony - wiadomo nie od dziś, że z LPR i Samoobroną dogadać się nie można na dłużej ...
Wszystko to zaczyna być zupełnie niezrozumiałe, przykre i smutne ...
A ton wypowiedzi Prezesa PiS też mnie zdegustował - szczególnie te wyciąganie noża. Czy o to chodzi ?? Przecież to nastawianie jednych przeciw drugim ?? Już miałem okazje poznać reakcje fascynatów PiS - niestety nic dobrego to nie wróży ...
Przecież idąc na wybory jaki będziemy wybór - tylko pomiędzy PO a PiS - przecież nie zagłosuję na SLD, LPR czy Samoobronę - a dylemat w obecnej sytuacjie pomiędzy tymi obiema partiami będzie jeszcze wiekszy niż kilka miesięcy temu ..
A więcej pisać już mi się nie chce ...szkoda nerwów ...
Miłego sobotniego popołudnia i niedzieli
Pozdrawiam
ro29