Witam !
Cytat:
|
Napisany przez andrzejj9
(...)
Generalnie podoba mi się obiektywny ton twojej wypowiedzi @ro29. Ja też zwykle (właściwie zawsze) potrafię odsunąć emocje od swoich wypowiedzi. Jednak przyznaję, że dwie poprzednie były napisane właśnie pod wpływem impulsu. Naprawdę to, co zobaczyłem dzisiaj w postaci i zachowaniu Kaczyńskiego bardzo mnie zbulwersowało. Do tego jeszcze ta bezmyślna masa na sali bijąca mu brawo co kilka słów..
|
Wiesz - w sumie to rozumiem Ciebie @
andrzejj9 - ja swoją wypowiedź pisałem już po pewnym czasie

- a co ważniejsze jednak na nich głosowałem i w pewnym stopniu chyba nadal trochę popieram. Aczkolwiek coraz bardziej też przestaje mi się to wszystko podobać - np. chyba w czwartek w programie "Co z tą Polską" - jak zobaczyłem posła PiS'u dyskutującego (jeśli to można nazwać dyskusją !!) z Hanną Gronkiewicz-Waltz - to naprawdę wstyd mi się zrobiło...
Może - jak już chyba ktoś wspomniał - trochę racji miał były Prezydent Lech Wałęsa, który powiedział, że Kaczyńscy są dobrzy do walki - a nie do rządzenia. Bo jak spojrzy się wstecz - to mimo wszystko kampania wyborcza - zarówno parlamentarna, jak i prezydencka - wyszła im rewelacyjnie - a jak trzeba było zabrać się za rządzenie, za koalicję - to jakoś zaczęło się to sypać.
Co nie oznacza, że nie ma tutaj tzw. "drugiej strony medalu" - są w Polsce pewne siły, układy, którym nie podobało się co planuje PiS. A PiS mając w sumie niezły program - jakoś zupełnie nie miał pomysłu, jak się zabrać za spokojną jego realizację i ustalenie pewnych priorytetów ...
Choć tak do końca to sam już nie wiem, o co w tym wszystkim chodzi - albo rzeczywiście władza uderzyła im do głowy, albo w Polsce są tak silne układy, że nic się nie da zrobić, albo po prostu jest to Polska mentalność, że jeden z drugim nie może się dogadać ...
Jest już też późno i człowiek powiniem iść spać, zamiast rozmyślać o polityce
Pozdrawiam
ro29