Dyskusja: Linux
Podgląd pojedynczego posta
Stary 14.10.2002, 13:50   #3
Fantomas
=F=

Data rejestracji: 19.04.2002
Fantomas niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Ja zaczynałem od wersji RH 4.2 i chyba nadal będę siedział w RedHacie, jakoś ta dystrybucja najbardziej mi odpowiada. Korzystałem ze slacka, mandraka, próbowałem pld (ale jeszcze nie jest dopracowane), SuSE nawet nie oglądałem, a Debiana jakoś nie miałem okazji zdobyć (co prawda jest zeszyt Linux+ Extra z tą dystrybucją, ale tochę kosztuje, a ja nie mam obecnie na to kasy, a i stałego łącza też nie, by to zciągnąć z netu). Zatem mój wybór to RH 7.2 obecnie, a na dniach pewnie wgram 8.0 bo już jest na ftp://sunsite.icm.edu.pl/pub/Linux/r...0/en/iso/i386/ zresztą tam jest znacznie więcej softu dla linuksa i dokumentacji.

Jeśli chodzi o instalację, to dość czytelną dawano w zeszytach Chip Special z dystrybucjami linuksa (RH - kolejnymi).

Trochę tych instalacji już przeprowadziłem, więc jak macie problem, to może coś poradzę.

Strony o linuksie - coś można znaleźć na www.linuxnews.pl (na pewno linki do innych stron), a jest tam również forum.

Miłego dnia - zwłaszcza dla nowych Pingwinów. Czas pokaże, że jednak to Pingwiny wytłukły Okna - mam nadzieję.
Fantomas jest offline   Odpowiedz cytując ten post