Podgląd pojedynczego posta
Stary 24.03.2006, 20:20   #997
Atlantis
Wymiatacz

Data rejestracji: 01.08.2004
Atlantis zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
No dobrze, ale spróbujcie mi powiedzieć, że to oznacza co innego, niż to, ŻE TEN NEC MA ZRĄBANY SYSTEM SPRAWDZANIA BŁĘDÓW!!! Nie po to ustalono standardy, które mówią, że 280 to max, a nagrywarka mówi Ci, że ta wartość została przekroczona w przypadku nośnika, który jest dobrze nagrany...
Wszystkie egzemplaże tak mają czy nie? Bo jeśli tak to znowu wracam do punktu wyjścia...
Jednak prawidłowy odczyt tych błędów jest dla mnie bardzo ważną sprawą... Zastanawiałem się nad Pioneerem 110/111 ale gdy ktoś go zjechał na forum (ponoć pali 9 płyt na 10?) to przerzuciłem swoje zainteresowania na tego NECa... Teraz sam nie wiem co mam myśleć...
Jak się wk****e to zostanę w rodzinie i wezmę nowego LiteOna, chociaż o nich jeszcze wiecej złego mówią. :/
Jednak to musicie przyznać - NEC 4551 nie potrafi zgodnie ze standardami zinterpretować wyniku testu na błędy PIE/PIF...

Ja nie przeczę, że ta nagrywarka bardzo dobrze nagrywa... Tyle tylko, że ja nie mogę trzymać drugiej w komputerze tylko po to, żeby sprawdzić czy nagrana płyta się dobrze nagrała... A skoro ten NEC wywala takie bzdury (bo inaczej nazwac nie można wyniku wskazującego zepsutą płytę na idealnie nagranej płycie) to ja nie byłbym w staniu mu zaufać - jaką gwarancję mam, że pewnego dnia nie wyrzuci mi takich samych wyników dla kompletnie zjechanej płyty, która powinna wylądować w koszu?
Jeśli rzeczywiście odczyt błędów PIE/PIF tak wygląda w tym napędzie, to niestety jest on czystą fikcją. :/ W takim bądź razie odpada z mojej listy, bo to dla mnie było BARDZO ważne...

Czy naprawdę nie ma na dziś dzień żadnej, naprawdę dobrej nagrywarki, która nie robiłaby tego typu niespodzianek? Nie potrzebuję żadnych lightscribeów czy innych bajerów, zależy mi na dobrymn zapisie, wiarygodnym odczycie błędów io obsłudze DVD-RAM oraz DL. Co jest grane? Producenci napędów lecą sobie w kulki?
LG CGE-8526B (Firmware Version: 1.05; podłączany przez USB2IDE),
Sempron 2500+, Abit NF-7, 768 MB DDR RAM, HDD 250 GB Samsung, Windows XP SP2

Ostatnio zmieniany przez Atlantis : 24.03.2006 o godz. 20:40
Atlantis jest offline   Odpowiedz cytując ten post