Cytat:
|
Napisany przez madmax2
W Nero 6 na NEC-u nie da się ustawić prędkości skanowania x 4.
Tylko x 5.
|
Jeśli mógłbyś, to wrzuć mimo wszystko test przy tej prędkości... Ja zawsze testuje przy stałej. Jeśli prędkość wzrasta wraz z postępem badania, to wynik jednak nie jest wiarygodny, bo pod koniec na dysku pojawi się dużo więcej błędów niż na początku. A z tego co zauważyłem, to duże słupki na wykresie zaczynają się pojawiać przy jakimś 6x...
A są jakieś inne programy do testowania, które chodza na NECu i pozwalają na ustawienie 4x? Bo jestem prawie pewien, że te wykresy to właśnie kwestia prędkości - ja zawsze testuje na 4x - tak mi radzono na tym forum, zresztą nawet w tym temacie pojawiały się testy tych samych płytek skanowanych litkiem i tam właśnie było 4x... Pewnie stąd te wielkie różnice, sami widzieliście jaka masakra się zrobiła na moim LiteOnie przy 8x.

Hmm... chyba muszę cofnąć to co powiedziałem, moze faktycznie warto kupić tego NEa.

Tylko niech ktoś wrzuci wykresy.
Cytat:
@Atlantis zajrzyj do sąsiedniego miasteczka. Tam robili obszerny test tego NEC-a i testowali nagrane płyty na, jakimś Plextorze. Ich wyniki uwzgledniają oprócz PI/PIF także Beta, czy jakoś tak.
Polecam też test tego NEC-a na cdfreaks.
|
Jakieś linki? ;P