Cytat:
Napisany przez madmax2
Bios nieoryginalny od Liggyego.
Na mój gust coś w rodzaju Codeguys od LiteOna.
|
Sądzisz, że to jest przyczyna tak ładnego odczytu na wykresie wrzuconym przez kolegę?

Prawdę mówiąc nieco przerażają mnie te "góry" na wykresie PIE sięgające nieraz kilkuset punktów... Niby na Litku ładnie tą samą płytę czyta.... ale... No właśnie, ja chciałbym mieć również napęd, który wyświetli wyniki, które mogę sam interpretować zgodnie z obowiązującymi standardami...
Sądzicie, że to kwestia biosa? Może tylko niektóre tak mają?
Właśnie cały czas waham się pomiędzy trzema napędami, waszym NECiem, Pionkiem 110 lub 111 lub LiteOnem SHM-165P6S o którym jednak zbyt wiele nie wiem, więc jeśli ktoś dysponuje jakąś wiedzą, będę bardzo wdzięczny za informacje na priv, żeby uniknąć flamewara.
Yachuu: gdy widzę twoje wykresy to aż mam ochotę kupić ten napęd.

Wykresy kolegów, którzy zamieszczali chwilę wcześniej trochę mnie przerażają... Ktoś ma jakieś pomysły? Wersja biosu? Wersja CD-DVD Speed? Kwestie sprzętowe?

Co do skanowania stałą prędkoscią, to sam nie wiem jak to ustawić. Wiem tylko tyle, że jak na moim Litku skanujesz na 4x to wykres prędkości jest prostą, poziomą linią, gdy ustawisz więcej - jest krzywą obrazującą przyśpieszanie, jak u Ciebie.