Podgląd pojedynczego posta
Stary 27.03.2006, 08:51   #35
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez ed hunter
nie poznaje Cię

pamiętam te wypowiedzi, że filmy DVD są drogie, bo mało osób kupuje i Twoją obronę dystrybutorów....a tu coś takiego

nie ma przymusu grania w nowe gry, przed wakacjami będzie za 59.99
ehh.. widzę, że prenumeraty dyskusji dalej działają mi jak chcą.. No nic..

Co do moich poprzednich wypowiedzi, to nie pamiętam już dokładnie, co wtedy pisałem, ale i tak różnica pomiędzy ceną droższych filmów DVD (60 - 80 złotych) a gier jest jak widać znacząca (159 jest chyba dokładnie cena sugerowana tej). Dalej moje stanowisko jest takie, że kto ściąga/kupuje pirata i żadne tłumaczenia przed prawem na nic się nie zdadzą. Jednak moje prywatne zdanie w przypadku tej gry, jest takie, że producent/dystrybutor przegina pałę i musi się liczyć z odpowiednią reakcją kupujących. Nie wiem, w jakiej ilości sprzeda się ta gra w Polsce, ale na góry pieniędzy raczej bym już nie liczył. A gdyby kosztowała 60-80 złotych to pewien zysk na pewno by się pojawił..

Ale.. to kwestia decyzji innych osób i ich wybór. Dla mnie jest to kwota w żaden sposób nieadekwatna do zarobków przeciętnej polskiej rodziny i w ogóle polskich realiów. Tym samym jestem w stanie zrozumieć postępowanie osób, które i tak nie byłyby w stanie kupić tej gry w sklepie, więc żeby w ogóle mieć okazję się z nią zapoznać, ściągają z internetu. Co naturalnie nie zmienia faktu, że dalej jest to zwykłe łamanie prawa..

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post