Cytat:
|
Napisany przez ed hunter
nie poznaje Cię
pamiętam te wypowiedzi, że filmy DVD są drogie, bo mało osób kupuje i Twoją obronę dystrybutorów....a tu coś takiego
nie ma przymusu grania w nowe gry, przed wakacjami będzie za 59.99 
|
ehh.. widzę, że prenumeraty dyskusji dalej działają mi jak chcą.. No nic..
Co do moich poprzednich wypowiedzi, to nie pamiętam już dokładnie, co wtedy pisałem, ale i tak różnica pomiędzy ceną droższych filmów DVD (60 - 80 złotych) a gier jest jak widać znacząca (159 jest chyba dokładnie cena sugerowana tej). Dalej moje stanowisko jest takie, że kto ściąga/kupuje pirata i żadne tłumaczenia przed prawem na nic się nie zdadzą. Jednak moje prywatne zdanie w przypadku tej gry, jest takie, że producent/dystrybutor przegina pałę i musi się liczyć z odpowiednią reakcją kupujących. Nie wiem, w jakiej ilości sprzeda się ta gra w Polsce, ale na góry pieniędzy raczej bym już nie liczył. A gdyby kosztowała 60-80 złotych to pewien zysk na pewno by się pojawił..
Ale.. to kwestia decyzji innych osób i ich wybór. Dla mnie jest to kwota w żaden sposób nieadekwatna do zarobków przeciętnej polskiej rodziny i w ogóle polskich realiów. Tym samym jestem w stanie zrozumieć postępowanie osób, które i tak nie byłyby w stanie kupić tej gry w sklepie, więc żeby w ogóle mieć okazję się z nią zapoznać, ściągają z internetu. Co naturalnie nie zmienia faktu, że dalej jest to zwykłe łamanie prawa..