Podgląd pojedynczego posta
Stary 27.03.2006, 14:16   #21
BD
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 15.07.2002
BD zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Niestety te durne telefony to dopiero poczatek gory lodowej. Teraz w dobie popularyzacji abonamentow w ktorych polaczenia sa bezplatne np po 18 koszt takiej reklamy spada i to bardzo...

Do mnie regularnie dzownia automaty (dzwonil Tusk, Hajzer czy jak mu tam i wielu innych). Bystre sa bo dziala to mniej wiecej tak:

- podnosisz sluchawke,
- mowisz hallo,
- chwila ciszy i nawija automat ktory musial sprawdzic czy ktos odebral,

Zazwyczaj dzwonia po 18 i szlag mnie trafia bo juz kilka razy obudzili mojego chrzesniaka (ma 18 miesiecy).

Dzwonilem do TPSA (tam mam telefon) i oni takiej uslugi nie sprzedaja. Nie ma rowniez mozliwosci zabezpieczyc sie przed tym.

Raz zadzownilem do tych co do mnie dzownili (jakies telekarty Dzwoneczek) i o******ylem pania ktora odebrala. Byla bardzo zdziwiona i obiecala, ze wiecej nie beda dzwonic. Tyle, ze to sciema bo z tego co wiem to takie automaty podczas programowania dostaja przedzial numerow i bezmyslnie jada. Nie ma znaczenia czy masz zastrzezony numer czy nie bo i tak Cie to dopadnie.

Jedynym rozwiazaniem jakie TPSA proponuje jest wykupienie indentyfikacji numeru dzwoniacego i nie odbieranie jak nie wiadomo kto dzwoni.

Co do innych naciagaczy to ja akurat traktuje ich z buta bo nie ma do nich cierpliwosci. Jezeli np kasjerka mi cos proponuje to mam juz wypracowana odpowiedz:

...nie interesuje mnie pani propozycja, gdbym chcial kupic towar XXXXXX to bym go wsadzil do koszyka a skoro go tam nie ma to znaczy ze nie jest mi do niczego potrzebny. Proponuje aby Pani/Pan zamiast wciskac ludzia *******y zajela sie kasowanie bo robi sie kolejka...

... kasjerka daje mi jakies bony do loterii a ja je oddaje i mowie prosze, niech sie pani zabawi...
BD jest offline   Odpowiedz cytując ten post