Cytat:
Napisany przez Miho
Hmmm, to mnie zaskoczyłeś.Automatu dzwoniącego jeszcze nie przerabiałem 
|
No niestety.
A z innych opowiesci moge napisac o swoich bojach z Telepizza oraz Netia.
Mieszkam w budynku z 1906 roku w ktorym sa 3 oddzielne mieszkania. Pewnego radzu dzowni domofon i slysze w sluchawce jak gosc mowi:
Dzien dobry ja do odczytu licznikow.
Wiec go wpuscilem. Po chwili slysze jak ktos biega po schoda. Wyszedlem na klatke i widze jak gosc rozwala ulotki Neti na klatce. Zawolalem go, kazalem pozbierac wszystkie karti i wynosic sie. Nastepnie zadzownilem do Neti, kazalem polaczyc sie z jakims tam dyrektorem. Nastepnie zakomunikowalem, ze w dniu tym i tym o godzinie tej i tej mialo miejsce bezprawne wtargniecie na teren prywatnej kamienicy. Opisalem cala sytuacje i oswiadczylem, ze fakt ten zostanie zgloszony na policji.
Osoba z ktora rozmawialem prosila mnie o to abym nie zglaszal tego i zapewnila mnie, ze ulotek wiecej do mojej posiadlosci nie beda dostarczac.
Co ciekewe do dzisiaj nic nie dostalem.
Walczylem tez z telepizza. Jak ich nie wpuszcze z ulotkami na klatke to mam te ulotki poutykane w we wszystkich szczelinach drzwi wejsciowych do budynku. Pewnego radzu nie wytrzymalem, zadzownilem do Telepizzy i zglosilem, ze sa okradani przez tych co roznosza ulotki.
Osoba z ktora rozmawialem byla bardzo zaciekawiona. Opisalem sytuacje (podkoloryzowalem) ze ulotki zamiast byc wieszane na klatce sa rozsypywane po terenie calej posiadlosci oraz na klatce.
Zakomunikowalem, ze jezeli sytuacja jeszcze raz sie powtorzy to jako przewodniczacy wspolnoty mieszkaniowej wysle do nich fakture za sprzatanie prywatnej posesji ktora oni zamiescaja. W przypadku gdy nie beda chcieli pokryc kosztow wystapie na droge sadowa. Pan staral sie ze mna dyskutowac i tlumaczyc, ze oni nie zamawiaja sprzatania u mnie. Na to ja zapytalem go czy ma dowod na to, ze ja zamowilem u niego jego smieci w postaci ulotek.
Fakt nic to nie dalo ale jakos odreagowalem kiepski dzien.
Swoja droga to czy ktos sie zastanawial jak to jest z tymi fakturami - mozna ich wystawic czy nie?