|
Moge nagrywac DVD z FAT32 ale nie z NTFS - Pomocy
Witam
Mam dziwny problem.
Kiedy nagrywam pliki na płytkę DVD to jeśli robię to z partycji NTFS nero (wersja 6.6.0.1) pokazuje podczas weryfikacji błędy (płytka do kosza), natomiast jeśli te same pliki nagram z partycji FAT32 to wszystko jest w porządku.
Zaznaczam, że mam dwa dyski - jeden to samsung 120GB SATA (STRIPE) a drugi to 60 GB dysk ATA. Na dysku sata wszystkie partycji mam na NTFS a na tysku ATA jedną NTFS a resztę FAT32.
Próbowałem zmieniać rozmiary plików, które nagrywałem (obraz iso 4GB pakowałem po 50MB) i nic.
Myślałem, że może chodzi o dysk SATA ale jeśli przeniosłem pliki na dysk ATA na partycje NTFS to znowu były błedy i płytka do wyrzucenia. Dopiero na partycji FAT32 nagrało się bezbłednie.
Jeśli natomiast wrzucałem na płytkę cd kilka albumów mp3 to weryfikacja była ok (na systemowym NTFS). Normalnie wrzucam kilka iso (spakowanych lub nie) na dvd w celu oszczędnosci miejsca. Jeśli natomiast nagrywałem obraz iso na dvd jako już normalną grę to wyskakiwały jakieś błedy ale wszystko chodziło.
Nie wiem o co chodzi i skąd ten błąd.
Bardzo prosze o pomoc.
Mam nadzieję, że na tym forum ktoś spotkał się z tym problemem i będzie znał rozwiązanie.
ps. Nie sprawdzałem jak wyglądałoby nagrywanie na dysku SATA na partycji FAT32 bo takowej nie posiadam a mam dużo danych i szkoda mi się ich pozbywać.
Nagrywałem tylko w nero.
Specyfikacja:
Athlon XP 3000+ ~1800 GHz
GA-K8NF-9
1024 Ram
Win XP Prof + SP1
Dodam jeszcze co przed chwilą zaobserwowałem. Nagrałem plik iso z gra na dvd jako iso nie jako gre i o dziwo przeszedł weryfikacje (chociaż ledwo ledwo bo prędkość weryfikacji spadła krytycznie nisko) ale przy próbie zrzucenia tego pliku z plytki na dysk tawrdy wywala blad crc. Kiedy jednak bezposrednio z plytki montuje pod wirtuala to moge zainstalowac gra i wyglada wszystko ok. Ja juz nie wim o co chodzi. Proszę o pomoc.
Ostatnio zmieniany przez wertex : 28.03.2006 o godz. 00:25
|