Podgląd pojedynczego posta
Stary 28.03.2006, 01:04   #3
wertex
Nowy na forum

Data rejestracji: 27.03.2006
wertex w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Zapomniałem dodać ze moja nagrywarka to LG GSA 4160B. Sprawdzałem na firmware 301 i najnowszym 304 - żadnej róznicy. Nagrywałem na różnych płytkach na Paltinum x8 DVD-R ale przede wszystkim nagrywam na Verbatimach x16 Advanced AZO+ (taka ciekawostka przed i po zaktualizowaniu firmware w nagrywarce i tak rozpoznaje mi, że moge nagrywac z maksymalna predkoscia x4 - dziwne) i tak jak pisalem na ntfs płytke verbatimka skopcilem a na fat32 poszla bez problemów. Co do fragmentacji to masz racje moze tak byc ale z fat32 tez mam pliki pofragmentowane ale nagrywa. Na ntfs sprawdzilem mam pofragmentowane ale jak wykonuje defragmentaryzacje to pisze mi ze niektórych nie mógł zdefragmentować i w zasadzie dysk pozostaje bez zmian. Dma mam chyba włączone bo mam w ustawieniach zaznaczone opcje "let Bios selected transfer metod" ale w okienku mam DMA tylko rózne: dla samsunga dysku sata mam SERIAL-ATA DMA, dla GCE 8320B mam Multi-word DMA 2 a dla nagrywarki dvd GCA-4160B mam Ultra DMA 2 - Ultra 33. Nie wiem czy to tak ma wyglądać.
A co to ForceASPI - nigdy tego nie instalowałem - potrzebne do nagrywania?
Instalowanie SP2 chciałbym pominąć - kiedyś miałem to połowa programów mi nie chodziła a kiedy chciałem zainstalować ponownie sp2 to w trakcie instalacji wywalał mi błąd i przerywał instalacje. Nie chciałbym instalować od nowa systemu. Dzięki za szybką odpowiedż. Sorki, że może głupoty pisze ale nie jestem zaawansowanym użytkownikiem nagrywarki i znam tylko podstawy.

Ostatnio zmieniany przez wertex : 28.03.2006 o godz. 01:14
wertex jest offline