|
dokładnie tak robię
Robię tak jak w save nr1
Czyli rozpakowuję (opcja extract pod prawym przyciskiem myszy) w ps2 save builder i ładuję to na mc w identycznej postaci. Z tym że Ty zrobiłeś operację na wersji savea do gry PALowskiej. (jeśli możesz to zamieść wersję do ntsc)
Żeby się upewnić jaką mam wersje gry to zrobiłem prostą operację. Zapisałem stan gry na karcie bez jakichkolwiek saveów do colossusa i zobaczyłem jak je zapisuje. Na memorce widnieje następujący katalog:
BASCUS-97472nico
a w nim pliki takie jak w twoim save nr 1 tylko że oczywiście ten największy ma taką samą nazwę jak katalog.
Czyli mam wersję US(NA)
Wsadziłem skonwertowane przez siebie (save builder) pliki zamiast tego jednego dużego i nic. Wtedy pojawia się corupted data :/
Spróbuję jeszcze zmienić nazwy Twojego Besces-53326nico na tą moją (BASCUS-97472nico) odpowiadającą grze którą posiadam.
Być może coś nie tak jest z kopiowaniem z płyty bądź też nagrywaniem.
Jeśli to mi nie pomoże to może będę próbował przetransportować savea przy pomocy jakiegoś pendriva. Pendrive jeśli będzie obsługiwany to znajduje sie w katalogu mass?
Wiem że zamęczam ale zaciąłem się na to strasznie bo niby wszystko robię dobrze :[
|