Dyskusja: Zamknięte forum.
Podgląd pojedynczego posta
Stary 30.03.2006, 10:10   #9
Morris
Coauctor delicti

Data rejestracji: 23.12.2002
Morris zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Smartek
Cytat:
Napisany przez MacGyver
Co rozumiesz przez "zamknięte forum"
dostepne tylko dla kilku osob..
ja to tak rozumiem
Cytat:
Napisany przez MaciejT
Zdaje sie ze z tresci posta Morrisa wynika, ze ma byc tam zarejestrowana scisle okreslona liczba uzytkownikow. Jesli ktos bedzie chcial sie zarejestrowac, nie bedzie to automatyczne jak np tu, a bedzie musial zarejestrowac go admin, lub rejestracja bedzie przez admina recznie weryfikowana.
Dokładnie Panowie o to chodziło!

Cytat:
Napisany przez joujoujou
W ustawieniach zaznacz wszystkie działy jako prywatne, tam chyba phpbb jest, prawda?
Nie będzie to dokladnie to, czego byś chciał, ale jedynie ci userzy, ktorym dasz uprawnienia, bedą mogli zobaczyć/wejść do działów.
Zobaczę jak to jest u mnie, później dam znać.
No ćóż - przyznaję, że temat zacząłem zgłębiać wczoraj, więc teraz dopiero widzę jak lamerskie pytanie zadałem
Myślałem, że sprawa wygląda jak z serwisem WWW, że dostaję przestrzeń i tyle - a tu miła niespodzianka. Zacząłem już kombinować na www.fora.pl - jest tam oczywiście php.

Zdecydowałem, że forum będzie jednak tylko w części zamknięte, bo może znajdą się osoby z zewnątrz, które zechcą pogadać na inne tematy. Zatem spośób rejestracji powinien być dwojaki - tradycyjny i przez administratora.
Siedziałem wczoraj, a właściwie dzisiaj do 3:30 i z tego, co już wyniuchałem, to Admin chyba nie może rejestrować użytkowników i wysyłać im potem hasła, ale tylko aktywować. Doszedłem do wniosku, że mój problem z rejestracją można rozwiązać tak, żeby zarejestrować wszystkich z jednego konta i potem wysłać im tylko linki aktywacyjne.
I supose it's a good idea?

Cytat:
Napisany przez Dj Mich@ł
W nowej wersji phpBB modified by Przemo jest taka możliwość:
(...)
Wystarczy znaleźć darmowy hosting (ostatnio testuję www.yoyo.pl - muszę powiedzieć, że bardzo dobry - patrz moje forum, link w podpisie )
Zaraz mu się przyjrzę. Ciekawy jestem, dlaczego akurat ten wybrałeś... Wnoszę jednak, że masz już pewne porównanie free-hostingów. Mógłbyś po krótce przedstawić ich najistotniejsze wady i zalety?

A może ktoś ma jeszcze ciekawszą propozycję?