Cytat:
Napisany przez Morris
....
Zaraz mu się przyjrzę. Ciekawy jestem, dlaczego akurat ten wybrałeś... Wnoszę jednak, że masz już pewne porównanie free-hostingów. Mógłbyś po krótce przedstawić ich najistotniejsze wady i zalety?
....
|
Testowałem wiele darmowych hostingów.. Adresów nie pamiętam, ponieważ nie były godne uwagi. Początkowo prezentowały się bardzo dobrze: szybkość, baza danych nieograniczona itd.. Później okazywało się, że baza danych jest albo bardzo niestabilna (co parę minut forum padało, bo się z bazą nie mogło połączyć) lub jest ograniczona ilość zapytań do bazy w tym samym czasie.
A z adresów, które pamiętam:
http://www.tripod.lycos.co.uk/ - chyba nie trzeba nawet przedstawiać. Baza danych 10MB, wolne, denerwujące reklamy... Zrezygnowałem
www.haa.pl - Padła im baza danych. Już od kilku tygodni obiecują, że są blisko jej naprawy. Ale nic z tego

Zrezygnowałem
www.fbi.cz - duża pojemność bazy danych (max 200MB o ile pamiętam), jednak jest mało stabilne. Czasem wywala błąd dostępu do bazy danych. Można założyć konto mailowe, kilka baz mysql, kilka ftp.. Zrezygnowałem
www.darmoland.pl - Niby wszystko ok, ale straaaaasznie wolne. Można się zdenerwować już przy samym wysyłaniu strony/forum na serwer... Zrezygnowałem
www.yoyo.pl - aktualnie testuję. Baza danych 30 MB (niestety tylko jedna). Można założyć kilka kont ftp o pojemności max. 100 MB. Wygodny dostęp do phpmyadmin. Na razie pozostaję przy nim. Szybko wysyłały się pliki na serwer. Wydaje się stabilne, chociaż nie mam jak sprawdzić zachowania forum na tym serwerze przy dużej liczbie odwiedzających w jednym czasie (możecie mi w tym pomóc - tylko trochę popiszcie

)
W tej chwili polecam yoyo.pl . Odkryłem go niedawno, więc jego niezawodności nie jestem w 100% pewien.
Pozdrawiam