Na początku proszę o wyrozumiałość - nowy jestem

i szczerze mówiąc to aż boje się pytać bo tyle postów bez odpowiedzi że...
więc tak kilkanaście miesięcy temu miałem tylko jedną nagrywarke CD-RW LG 24x 10x 40x no i na 24 bez problemu każdą płytkę nagrała a teraz mam 2 nagrywarki z jednej korzystam do nagrywania z 2 do odtwarzania ta, co nagrywam to LG CD-RW GCE-8527B (52x 32x 52x) gdy wypalam płytę np. film (700MB) nagrywa normalnie wszystko jest ok jak dochodzi: czasami do 70% czasami 60% 75% itp. nagle RESET KOMPA nic nie ruszałem, nic nie naciskałem już nawet zostawiłem tylko alcohola włączonego reszte wszystko pozamykałem i to samo. Dodam jeszcze że czasami jak mu sie zechce to nagra dobrze płyte, i np. ostatnio nagrywałem na hawkah gdy nagrywałem na 52x płyta poszła (ten sam problem) 32x to samo ale już na 24x nagrała a (wczoraj te same płyty)chciałem wypalic, nagrywa sie normalnie wszystko na 24 of course w koncu reset no juz myslałem że zwariuje wziąłem 2ga płyte - to samo... bo np. na frogach bez problemu nagrywał na 52x i wszystko działało czasami tylko jak mu sie niezechciało to nie nagrał i tez powodem tego był reset... na 2giej nagrywarce to samo :/ czyli wychodzi na to że to coś w kompie...

co jest? pomóżcie... proszę