Podgląd pojedynczego posta
Stary 31.03.2006, 17:13   #15
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Bez przesady, na temat cdrspeed (CD LAND PLUS) zebraly sie tutaj az 2 zarzuty (oczywiscie tylko te ktore dotycza cdrspeed, bo o ew. uwagach o arcomp i cdsklep nie moge nic powiedziec):

- czas reazlizacji jest taki jak w regulaminie. Oczywiscie sytuacja gdy w mailu jest inny czas realizacji nie jest dobra (tak nie powinno byc i uwaga w tej sprawie jest uzasadniona), ale regulamin pelni role nadrzedna. Oprocz tego sa rozne formy wysylki i jezeli jest zroznicowanie w czasie dostawy, to powinny byc wyszczegolnione, jezeli nie sa, to do wszystkich stosuje sie jeden wymieniony termin. Kontakt, no coz ... pozostawie to bez komentarza, sam mam czasem problem zeby sie dogadac z Piotrkiem

- "zapachowe" pudelka DVD. Generalnie cena ksztatluje rynek. Te o zapachu mielonych trampek sa najtansze (jeszcze tanie sa pudleka od esperanzy, ale te za to sie rozpadaja, szczegolnie zaczepy juz po pierwszym otwarciu), a tego chca ludzie (tanie) -> taki jest towar. Jednak z tego co wiem firma ZREZYGNOWALA WOGOLE z tanich pudelek i teraz beda tylko drozsze, ale naprawde porzadne. To jest ryzykowne posuniecie, bo sprzedaz napewno spadnie, ale te pudelka byly po prostu do bani. (na gieldzie sobie zartujemy ze byly to pudelka robione z odzysku z Chinskich trampek). Ale z tego co wiem, to w CDL juz ich nie bedzie.

W zasadzie z tych 2 zarzutow (czas realizacji i zapachowe pudelka), za najgorszy uwazam "podzarzut" o utrudnionym kontakcie, ale bez przesady, nie jest az tak zle - w takiej ilosci maili po prostu mozna komus nie odpowiedziec.

do ro29
Jezeli chodzi o plyty, to sa to ocziwscie oficjalne produkty. Zreszta jestem pewien ze 99% z plyt ktore ktos uznal za podrobki (bo byly np. od CMC), to oficjalne produkty tylko robione okazjonalnie gdzies indziej. Pamietajcie ze w dziesiejszych czasach na wszystko trzeba miec faktury i jak ma sie duzy obrot, to lewizna sie nie oplaca, bo to latwo mozna wykryc. Generalnie jak cos nie jest OEM, tylko ladnie w kolorowym pudelku, z logo marki w folii, to na 100% jest to orginal. Przeciez latwiej, szybciej i lepiej podrabia sie inne produkty.
pawelblu jest offline   Odpowiedz cytując ten post