Podgląd pojedynczego posta
Stary 03.04.2006, 13:06   #20
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Witam !
Jak czytam Wasze wspomnienia - to aż łezka mi się w oku kręci ...

Tak się składa, że dokładnej daty mojej pierwszej styczności z Internetem niestety nie pamiętam - ale było to chyba wiosną 1998 roku w czytelni. Na dobre zacząłem korzystać jeśli dobrze pamiętam w 2000 - wtedy też założyłem sobie pierwsze konto mail'owe w domenie poczta.fm na Interii
Aczkolwiek było to zawsze poza domem (wtedy nie miałem nawet komputera ) - głównie właśnie w czytelni, czy też w laboratorium, gdzie mieliśmy dostęp; czasem także w kawiarence. Jednak tak naprawdę na poważnie zacząłem korzystać dopiero od 2002 roku - od kiedy miałem większy dostęp.

A w domu - najpierw na Boże Narodzenie 2003 kupiłem sobie modem - Pentagram HexII 56 k - i pamiętam moje pierwsze łączenie z domu . Z modemu korzystałem prawie półtora roku - do 3 czerwca 2005, kiedy to odpaliłem po raz pierwszy Neostradę 512 (w popularnej wówczas promocji letniej z możliwością rezygnacji). Tak było przez dwa miesiące, później kilka dni przerwy i powrót do neo - najpierw 128k, później po podwyższeniu na 256 - i tak jest do dzisiaj ...

Pozdrawiam
ro29

P.S. A jak sobie człowiek pomyśli, jak 10 lat temu świat wyglądał bez Internetu, prawie bez komórek, bez banków Internetowych, mail'i, sms'ów itd.

ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post