Podgląd pojedynczego posta
Stary 04.04.2006, 00:23   #38
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Witam !
Cytat:
Napisany przez @ndy
(...) chyba 2.24.2003 lutego dostałem na urodziny modem Cóż to było za przeżycie. Za każdym razem jak podpinałem się czułem niesamowite podniecenie (...)
Tak się składa, że pisząc poprzednio moje wspomnienia - nie zamieściłem opisu mojej przygody z odpaleniem Internetu w domu na modemie
Otóż w grudniu 2003 kiedy nabyłem modem, zainstalowałem go, odpaliłem i ... zamiast oczekiwanej prędkości około 50k - 29-33k !! Walczyłem z tym chyba z dwie godziny, telefony do kolegów itd. Dopiero w geście rozpaczy - odłączyłem mój telefon - i zaraz prędkość połączenia skoczyła do 44k - i tak zazwyczaj miałem około 44 - 52k
O dziwo - z instalacją Neostrady nie miałem żadnych problemów - zarówno za pierwszym razem (512k), ani drugi (128k) - co prawda pojawiły się później - ale to już inna historia.

Cytat:
Napisany przez woitas
(...) po miesiącu przyszedł rachunek - 520 zł (...)

Od pierwszych dni korzystania z modemu miałem program Bankrut i Antydialer (na szczęście dialera na modemie nigdy nie złapałem) - i zawsze pilnowałem wydatków - chyba maksymalnie miałem raz coś około 65 zł A normalnie to różnie - bywało i 10-20 zł, ale w ostatnich miesiącach na modemie już po 40-50 zł
Najpierw oczywiście łączyłem się przez numer TP - później po podpisaniu umowy - przez Tele2 (niby taniej, ale częste problemy z połączeniem).

Cytat:
Napisany przez luminat
(...) wiem, ze wtedy impuls kosztowal jeszcze 19gr badz 21gr brutto, nie pamietam dokladnie. Pozniej dopiero podniesiono abonament za zatelefon z ok 10zl, do 30zl a do obecnej teraz ceny abon. standartowego (...)
To były czasy - właśnie jak nam podłączyli w 1997 roku telefon (po 13 latach od złożenia wniosku !!!) - to tyle kosztował abonament Z tym, że instalacja kosztowała wtedy ... 428 zł !

Pozdrawiam
ro29

ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post