Witam !
Cytat:
|
Napisany przez @ndy
(...) chyba 2.24.2003 lutego dostałem na urodziny modem  Cóż to było za przeżycie. Za każdym razem jak podpinałem się czułem niesamowite podniecenie  (...)
|
Tak się składa, że pisząc poprzednio moje wspomnienia - nie zamieściłem opisu mojej przygody z odpaleniem Internetu w domu na modemie
Otóż w grudniu 2003 kiedy nabyłem modem, zainstalowałem go, odpaliłem i ... zamiast oczekiwanej prędkości około 50k - 29-33k !! Walczyłem z tym chyba z dwie godziny, telefony do kolegów itd. Dopiero w geście rozpaczy - odłączyłem mój telefon - i zaraz prędkość połączenia skoczyła do 44k - i tak zazwyczaj miałem około 44 - 52k

O dziwo - z instalacją Neostrady nie miałem żadnych problemów - zarówno za pierwszym razem (512k), ani drugi (128k) - co prawda pojawiły się później - ale to już inna historia.
Cytat:
|
Napisany przez woitas
(...) po miesiącu przyszedł rachunek - 520 zł (...)
|
Od pierwszych dni korzystania z modemu miałem program Bankrut i Antydialer (na szczęście dialera na modemie nigdy nie złapałem) - i zawsze pilnowałem wydatków - chyba maksymalnie miałem raz coś około 65 zł

A normalnie to różnie - bywało i 10-20 zł, ale w ostatnich miesiącach na modemie już po 40-50 zł
Najpierw oczywiście łączyłem się przez numer TP - później po podpisaniu umowy - przez Tele2 (niby taniej, ale częste problemy z połączeniem).
Cytat:
|
Napisany przez luminat
(...) wiem, ze wtedy impuls kosztowal jeszcze 19gr badz 21gr brutto, nie pamietam dokladnie. Pozniej dopiero podniesiono abonament za zatelefon z ok 10zl, do 30zl a do obecnej teraz ceny abon. standartowego (...)
|
To były czasy - właśnie jak nam podłączyli w 1997 roku telefon (po 13 latach od złożenia wniosku !!!) - to tyle kosztował abonament

Z tym, że instalacja kosztowała wtedy ... 428 zł !
Pozdrawiam
ro29