Podgląd pojedynczego posta
Stary 05.04.2006, 20:49   #44
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez pawelblu
No ale to jest logiczne - bo jak np. zaskarzysz kodeks drogowy, bo on kaze Ci przechodzic na pasach, a to lamie wolnosc, to ma on nie funkcjonowac do momentu orzekniecia wyroku ?? Jeszcze raz - to ze cos jest niezgodne z czyms moze stwierdzic tylko odpowiednia do tego instytucja. I dopoki w tym trybie jakies prawo nie zostanie uchylone to jest obowiazujace.
No trochę ten przykład co podałeś, nie pasuje mi do tych rozważań..

Dla mnie jest to nielogiczne, ponieważ - wychodzi jakieś prawo, kompletnie niezgodne z już obowiązującym (i to 'wyższym') i ja - jako obywatel - mam je respektować i ponosić konsekwencje z nim związane mimo jego oczywistej nieprawidłowości? W ten sposób jak się uprzeć, to można udupić każdego.. Po prostu wprowadza się przepis, który np. dla jakiegoś przedsiębiorcy jest zabójstwem. Oczywiście ten może dochodzić swoich praw przed sądem, jak mówisz, ale zanim to się rozstrzygnie na jego korzyść, to już dawno zbankrutuje i nawet otrzymując za to odszkodowanie, będzie musiał na dorobek życia pracować od nowa.. Dla mnie nonsens..

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post