Cytat:
Napisany przez pablocoo
Przeciez sa 
Salto w powietrzu: spacja w powietrzu
Skok na glowke: W+spacja+F (mi cos nie wychodzi  )
|
A no może i rzeczywiście, ale wiesz - po tym włosku trudno mi było do czegoś dojść
Cytat:
Gra wyglada wspaniale; moze level z dema nie jest rewelacyjny; Nepal wyglada bosko 
I mokra skora po wyjsciu z wody...
Na jakiej karcie grasz? Gf4Ti? Moze po prostu nie obsluguje efektow, ktorych gra uzywa.
Gra wyglada rewelacyjnie w trybie 'NextGen Mode': PS3, HDR itd. tylko ze to juz dla najlepszych kart graficznych
|
Możliwe, że jakichś efektów nie mam.. Gram na GeForce IV Ti4200 i karta mimo, że wydajna, to już na pewno wszystkich najnowszych bajerów nie obsługuje.
Skóra Lary po wyjściu z wody wygląda niby na mokrą, ale tak naprawdę wygląda dość dziwnie i tylko pod niektórymi kątami można domyśleć się, że ma to być wilgoć. Być może więc tutaj również czegoś brakuje.
Cytat:
Akurat ten Tob Raider bardziej przypomina wlasnie PoP niz TR
|
Jeśli chodzi o sterowanie to jak najbardziej, ale PoP chodzi u mnie super płynnie, postać doskonale reaguje na sterowanie, a TR jest po prostu taki dziwnie ospały. I to nie, że gra skacze, po prostu wolno reaguje.
Cytat:
Mi ok. 50...
A to jest sredni wynik na poziom, poziomow jest 8 chyba?
Wnioskujac z Time Trialow, cala gre mozna przejsc w 2 godz. (tak na szybkiego off course, bez zbierania niczego itp.)
|
No jeśli to już był cały poziom (bo na to mi nie wyglądało) i w sumie to osiem razy tyle, to rzeczywiście nędznie..
A z tych szybkich przechodzeń to wiesz.. ktoś i Baldura jedynkę przeszedł w godzinę
Cytat:
Kilka screenow, praktycznie na minimum. Czy to jest slaba grafika?:
|
Trudno powiedzieć, bo małe i niewiele widać. Grafika wygląda na nich ok, ale gdzie jej tam do takiego HL2, PoP czy chociażby Enclave (niewiele osób kojarzy, ale gierka sprzed mniej więcej dwóch lat wyglądająca po prostu pięknie).. Może przy maksymalnych ustawieniach na jakiejś super karcie..
Ale - żeby nie było, że na grafikę tak bardzo narzekam. Ta jest według mnie ok, po prostu uważam, że dzisiejsze stadardy są trochę wyższe, co nie zmienia faktu, że na niektórych rzeczach miło zawiesić oko (i wyjątkowo nie mam tu na myśli Lary

). No a sama Lara..