Podgląd pojedynczego posta
Stary 06.04.2006, 18:55   #10
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Selekcja naturalna. Rodzice nie wysztalcili dzieci w taki sposob by przetwaly, to gina. W naturze to normalne.

A jezeli podejsc humanitarnie, to ja nadal jestem zdania ze nie powinno sie pisac w necie o smierci i rzeczach tragicznych, a przynajmniej bardzo to ograniczac, bo nigdy nie wiadomo kto siedzi po drugiej stronie monitora. Rola jaka spelniaja te trojkaciki z wiekiem w TV maja dosc kulawy efekt. Czym jest w takim razie dostep osob nieprzygotowanych psychologicznie do nieodpowiednich, brutalnie rzeczywistych tzw. naturalistycznych tresci, ktory odbywa sie bez zadnej kontroli.

Ja mam na to sposob - uwierzyc ze swiatem rzadzi determinizm, a jezeli nie, to chociaz uwierzyc w zasade chcacemu nie dzieje sie krzywda - to czlowieka powinno troche zdystansowac od problemow. Tylko jeszcze trzeba to wpoic nastolatkowi (chociaz z drugiej strony "wpajanie" nie jest zbyt dobrym sposobem na nauke zycia).
pawelblu jest offline   Odpowiedz cytując ten post