Podgląd pojedynczego posta
Stary 07.04.2006, 08:53   #7
Wawelski
Always newbie

Data rejestracji: 14.11.2003
Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez emer74
Ad1- mam mgliste pojęcie
Ad2- złożyłem kilkadziesiąt kompów i ...działają.
Ad3- nawet nie wiem o co tu chodzi
Ad4- pojęcie jakieś tam mam
Ad5- j/w
Ad6- j/w
Ad7- nie mam pojęcia
Ad8- co to jest ten telemarketer?
Wszędzie i ciągle to powtarzam - jak wybierzesz coś, czego nie lubisz i Cię nie interesuje, to tylko zmarnujesz czas.

Co do skuteczności szkolenia - wiele zależy od prowadzącego. Nie raz i nie dwa byłem na szkoleniach, gdzie szkolenie mieli większe pojęcie o temacie od prowadzącego. Więc warto rozpoznać kto i na jakim poziomie prowadzi te szkolenia.
A co do tematów (ale to wróżenie z fusów - bo bez znajomości programu szkolenia, poziomu prowadzącego itp to bardzo mało mówi).

1. To IMO bardziej zajęcie artystyczne niż informatyczne. Informatyków-łebdesajgnerów jest cała masa i rynek jest mocno nasycony. Jednak jak ktoś robi ładne, ergonomiczne itd. (jednym słowem dobre) strony, to zawsze znajdzie zajęcie.
2. Jeżeli to tylko o "zwykłych" kompach to faktycznie szkolenie bez sensu. Ale jak będzie o macierzach dyskowych, serwerach (poważnych), kasach fiskalnych itd. - to chyba byłoby ciekawe i przydatne szkolenie.
3. Taa - faktycznie bez planu szkolenia, agendy itp nie wiadomo o co chodzi.
4. Jakich sieci? WAN, LAN, VPN? Wszystko zależy od poziomu - jak będzie to nauka krosowania kabelka i spinania switchy, to IMO bez sensu.
5. Jakich baz? Im większe, tym lepsze szkolenie (np. z Oracla IMO warto, z ms sql nie warto).
6. Jak w p.1
7. Może być ciekawe. Temat wyciągania i analizowania danch z bazy danych. Ale też zależy, czy to będzie Excel+Acces, czy coś poważniejszego.
8. Spamer (tylko delikatniej nazwane)