Podgląd pojedynczego posta
Stary 08.04.2006, 11:38   #5
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Możliwe (pisałem z pamięci). Ale nawet jeśli to 3 minuty zajmie koło 500MB. Zdarzyło ci się kiedyś nagrać dłuższy film w aparacie?

Nie mówię, że te ograniczenia są sensowne, bo ani nie widzę w nich uzasadnienia technologicznego, ani takie narzucanie czegoś użytkownikowi w porządku nie jest. Ale nie wygląda to na tak rygorystyczne ograniczenie (jak np. do 30 sekund, bo to rzeczywiście jest już zdecydowanie za mało w wielu sytuacjach).
nie nagrałem nawet 30 sekund do tej pory nagrywałem kilka razy z jadącego samochodu, ale zgadzam się, że ograniczenia są dość dziwne, bo też nie wiem jakie to przesłanki techniczne mogą wchodzić w grę?
przy zdjęciach serią to szybkość karty/zapychanie się jakiegoś bufora w aparacie - tak mam w Canonie + karta standart - na maksymalnej jakości ok. kilkunastu zdjęć potem chwila przerwy i dalej. na szybkiej karcie nie ma takiego problemu.
film nagrywany jest z małą rozdzielczością i dużą kompresją więc chyba tylko jakieś względy grzania się procesora lub spadku napięcia mogą ograniczać czas...

Cytat:
Napisany przez FatAlbert

Są jakieś tańsze , bo to ma uwieczniac wszystko co badziewne nie ma nic tańszego , mama mnie zbeształa , magiczny napój wciąż działa
tańsze w pierwszym linku

wiem tylko tyle, że z tanich Kodaków ludzie są zadowoleni a z g.... no name już mniej. jeśli 344 zł za aparat i kartę Kingstona 128MB to dużo, to może aparat-kamerka internetowa MEDION

http://allegro.pl/item94542540_mega_...ekaj_kup_.html
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post