Podgląd pojedynczego posta
Stary 08.04.2006, 19:44   #6
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez pawelblu
Swoja droga napelnianie HP to juz nie jest brudna robota. Moja drukarka jest na 45 i tam trzeba bylo sie niezle nabrudzic przy napelnianiu, ale odkad kupilem sobie spejalny zaczep (koszt rzedu 5-7 zl) to napelniam pojemnik bezinwazyjnie przed dysze (i przy okazji sie czysci).
Sorry za odświeżanie tematu, ale zaciekawiło mnie to, co napisałeś. Jaką drukarkę masz lub wtedy miałeś używając takiego urządzenia?

Szukam w ogóle czegoś, bo mam problem z drukarką (HP 5550). Czarny tusz przestał drukować całkowicie, wydruki to praktycznie czyste kartki. Napełniłem go więc, ale problem w tym, że dalej jest to samo. Być może tusze pozasychały i teraz zastanawiam się, co z tym zrobić.

Znalazłem na internecie taką radę:

Podejrzewam, że masz rację i źródłem problemu rzeczywiście jest pojemnik z atramentem.
Włóż go na co najmniej dwie godziny do naczynia z gorącą lub nawet świeżo zagotowaną, wodą. Musi się się w nim znajdować w takiej pozycji, jak w drukarce. Ten sposób zwykle pomaga na problemy wynikające z zasychania atramentu w głowicy

źródło: http://www.community.tomshardware.pl...sb=5&o=&fpart=

i zastanawiam się, czy może spróbować.

Sam kiedyś czytałem o wkładaniu tuszy do spodeczka ze spirytusem, żeby odetkać głowicę, ale to był spodeczek i tylko troszeczkę wody, a nie cały do niej. Trochę mnie to zastanawia, ale może spróbuję, bo i tak nie widzę innej możliwości.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post