Cytat:
Napisany przez demek
@andrzej9
jesli masz zamiar potem cos zmieniac to imho od razu kup porzadny - atx 2,0 ma rozlaczana wtyczke wiec wsadzisz ja w twoje obecne gniazdo 20 pin
ja proponuje poczekac na conroe bo z tego co widac po testach niezaleznych loi amd jak leci
|
Jeśli będę coś zmieniał, to co najwyżej grafikę. Wszystko inne to już zmiana całego komputera i pewnie przejście na 64bit.
To, co mnie interesuje to:
a) czy jest jakaś szczególna różnica w mocy tych zasilaczy. Obydwa są 350, ale czy ten droższy jest może mimo wszystko pod tym względem wyraźnie 'lepszy'?
b) hałas - dość ważna dla mnie kwestia, cichszy będzie zdecydowanie lepszy
c) cena - różnica 50 złotych. Niby niewiele, ale jeśli mam tyle dopłacić za funkcje, które nie będą mi potrzebne, to nie widzę powodu.
Ewentualnie jeszcze pod uwagę wziąłbym to, że po wymianie zasilacza, pobawię się trochę z podkręceniem karty graficznej. To Gainward, który sam w sobie ma fabryczne ustawienia wyższe niż normalnie (ale jeszcze ich nie próbowałem włączać), a do tego zwykle ma spory zapas mocy. Także zasilacz takie eksperymenty również powinien znieść (chociaż bez przesady, cudów robić nie zamierzam).