Podgląd pojedynczego posta
Stary 10.04.2006, 12:46   #32
rdg
Bywalec

Data rejestracji: 23.03.2005
rdg zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Od razu zaznacze, ze nie czytalem calosci dokladnie (choc zerknalem na wiekszosc postow).

Podam moj sposob - trywialny, ale zawsze dzialajacy (i z tego co widzialem Berion tez w ten sposob wrzuca save'y na MC).

1. Po pierwsze - wlaczam gierke i robie save'a (jesli nie mam pewnosci jakiej wersji mam gre).

2. Nastepnie wlaczam FileBrowsera w uLELF i sprawdzam dokladna nazwe gry - czyli juz mamy jej Root/ID (jesli nie wiesz ktora gra to ktory save - L1 zmieniamy sposob prezentowania nazw katalogow, wchodzimy do tego ktory nas interesuje i mamy plik z nazwa Root/ID).

3. Kolejny krok to sciagniecie interesujacych mnie save'ow dla gierki (lepiej za jednym pociagnieciem kilka niz jeden po drugim). W Save Builderze otwieram je kolejno - jesli znajduje save z prawidlowym ID to juz jestesmy w domu - kazdy z plikow najzwyczajniej wypakowywuje na dysk przy uzyciu SaveBuildera (extract) do katalogu o nazwie Root/ID. Jesli nie mam zadnego save'a z interesujacym mnie Root/ID to przerabiam ten z najblizszym numerem ID (wypakowywuje pliki ale odpowiednio zmieniam nazwe katalogu i jednego pliku o nazwie takiej jak Root/ID na ten ktory mnie interesuje).

4. Wrzucam katalog na flasha (ewentualnie CD-RW jesli tego pierwszego nie mam pod reka - przy uzyciu Nero bez zbednych zabaw), wlaczam uLELF'a, FileBrowser i wywalamy ten probny save, ktory zrobilismy a nastepnie wrzucamy ten, ktory sciagnelismy z netu. Proste i wygodne.

Oczywiscie moze zdarzyc sie sytuacja, ze przy zmianie regionu (choc mnie jeszcze sie nie zdarzyla - ale raczej kopiuje save'y w druga strone) nasz save najzwyczajniej nie bedzie dzialac. Na szczescie mamy przewaznie kilka roznych save'ow i mozemy probowac do skutku. Flash ma rowniez te zalete, ze mozemy nasze save'y zrzucic sobie na bok - warto jeden zakupic, zwlaszcza ze ich cena nie jest juz druzgocaca.

Pozdrawiam, mam nadzieje ze ktos na tych wypocinach skorzysta