Podgląd pojedynczego posta
Stary 10.04.2006, 12:55   #4
rdg
Bywalec

Data rejestracji: 23.03.2005
rdg zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Berion
Ja też nie bo są od CMC

"Jakich Płyt Nie Czytają Konsole ??"

Różnie, w zależności od konsoli, stanu napędu i niekiedy jego modelu.

W przypadku PS2:
Generalnie radzę unikać RW (CDVD) i "+". Nie jest to oczywiście regółą. Złotego środka nie ma i pewnie nigdy nie będzie. Do tego dochodzi kwestia nagrywarki, jakości płyty itd...

Ja zawsze polcam Verbatim Advanced Azo (MCC) i Verbatim Crystal Azo (MCC) lub Verbatim Pastel (TY).

Nigdy mnie nie zawiodły, a i jakość najwyższa.
Nie zgodze sie tylko z jedna rzecza - u mnie i wielu moich znajomych dvd+r dzialaja bezproblemowo. Najlepiej trzymac sie dobrych marek (verb, tdk) od MCC, TY. Nastepnie wziac pod uwage jak nasza nagrywarka radzi sobie z odpowiednim nosnikiem (przykladowo: moja benq dosc kiepsko wypala verbatimy -R od mcc) zebysmy nie byli zdziwieni, ze dobra marka plyty a nasza konsolka ma jakies problemy. Kolejny krok to test kilku roznych nosnikow (+/- z roznych firm). Zostaje tylko wybor gier przy ktorych spedzimy wieeeele godzin (przeszlo 30). Zlotym srodkiem byloby wykorzystanie tego samego tytulu - bo tak samo bedzie eksploatowana plytka. Gramy i porownujemy jak nasz nosnik wyglada po tych 30h - powinno nam szybko sie wyklarowac co sie oplaca a co nie (i czy warto zaoszczedzic glupie 30groszy a katowac laser dziadostwem). To moje 3 grosze.