Podgląd pojedynczego posta
Stary 10.04.2006, 21:51   #10
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Pioneer DVR-111 D\BK\DBK\DSV\L \ DVR-A11\A11XL

Po pierwszych wrażeniach - czas na kolejne

Przygoda z Liteonem niestety zakończyła się

Niestety - bo sentymant zawsze pozostaje - niewykluczone że kiedyś znowu zagości u mnie w kompie

Zwłaszcza w świetle newsów o konszachtach z BenQ

Po padnięciu Litka 160P6S - choć ten akurat całkiem całkiem był

Postanowiłem spróbować się z czymś innym

Na starcie stanęły 4 napędy:

Pioneer DVR-111

Nec 4571

LG H20L

BenQ 1655

W przedbiegach odpadł BenQ 1655 - jedynie dlatego że poza LS nie różni się zbytnio od 1640

I pewnie na chwilę obecną gdyby nie 1640 - to on grzałby się w środku mojego kompa

Pozostała trójka - informacji i skanów jak na lekarstwo

Ostatecznie postanowiłem zawłaszczyć niby nadchodzącą rewelację obecnego rynku napędów optycznych

Czyli Pioneera DVR-111D oczywiście w wersji black

DESIGN

Pierwsze co rzuca się w oczy to oczywiście jak Pioneera "przystało" bardzo ascetyczny wygląd

W świetle nadchodzącego ostatniego BenQ 1670 by BenQ - Pioneer wygląda jak z kołka ciosany

Chociaż wytłok: Pioneer by się przydał, a tu ni chu chu

Tył jak tył

Etykietka

Oczywiście nie omieszkałem od razu zrobić sobie z modelu D model bez D - i prestiż juz podskoczył o parę punktów bo nagle okazało się, że mam już model 111XLA

NeroInfoTool z D

NeroInfoTool bez D ( zmienił się tyl napędu oraz przy funkcjach zapisu pojawił się ptaszek przy DVD-RAM -> widzicie to )

DIODA

Fani czerwieni będą zawiedzeni

Przy zapisie dioda pali sie światłem ciągłym na zielono, przy odczycie zresztą też

Przy płycie wewnątrz bez pracy dioda nie świeci się

GŁOŚNOŚĆ

Co do głośności to nieprawdą jest, że chodzi jak odrzutowiec - faktycznie wycie zbliżone jest do Benka 1640

WYPOSAŻENIE

Napęd dostałem golutki, nawet bez folii - fajnie muszą je sztukować w fabryce

Po prostu tak se leżą Pionki jak cegły

BITSETTING

Póki co brak wsparcia

Reszta wrażeń na bieżąco

Skany które pojawią się już niedługo będą na Benku 1640

Pioneer nie nadaje się zupełnie do skanowania w Nero CD/DVD Speed

Wychodzi jakaś sieczkarnia młockarnia

A do DVDInfoPRO nie mogę się przekonać

Wiecie - brak estetyki, przejrzystości i nasrane jakieś lampki...
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
Pioneer DVR-111 D\BK\DBK\DSV\L   \ DVR-A11\A11XL-111tyl.jpg   Pioneer DVR-111 D\BK\DBK\DSV\L   \ DVR-A11\A11XL-111etykieta.jpg   Pioneer DVR-111 D\BK\DBK\DSV\L   \ DVR-A11\A11XL-dvr-111d-neroinfotool.jpg   Pioneer DVR-111 D\BK\DBK\DSV\L   \ DVR-A11\A11XL-dvr-111d_111xla-neroinfotool.jpg   Pioneer DVR-111 D\BK\DBK\DSV\L   \ DVR-A11\A11XL-111panel.jpg