Dopiero teraz doczytalem calosc watku - zeby byc na biezaco i nie walnac jakies gafy.
Jesli dobrze rozumiem TSP to atrybut pliku (a dokladniej wydawaloby sie rozbity na dwa osobne) zwiazany z data stworzenia (i poszerzony o dodatkowo ostatnia date modyfikacji). Sprawdzic go mozna recznie w Save Builderze - na pliku o nazwie Root/ID dajemy sobie Properties.
Jesli juz mamy date ostatniej modyfikacji to wystarczy zmodyfikowac (po uprzednim przygotowaniu save'a zgodnie z podana przeze mnie instrukcja) daty naszych plikow. Umozliwia to wiele programow (wystarczy proste zapytanie do google: file timestamp change).
Po odpowiedniej edycji wystarczy wrzucic pliczek na nosnik i po klopocie. Jesli pliki wrzucamy na CD/CDRW to mozemy poprzedni krok pominac jesli wykorzystamy Nero (podpowiedz: zakladka Daty w projekcie).
Oczywiscie to tylko hipoteza - upewnie sie czy SoC u mnie po zgraniu i bez zabaw z TSP bedzie mial problemy z savem z netu. Jesli tak - sprawdze wlasna hipoteze. Poki co - zycze powodzenia w walce z przekletym savem
EDIT:
Ugryzl mnie ten problem, wiec wzialem sie za niego od razu. Zgarnalem pierwszy z brzegu save (w wersji cbs - jesli ma to jakiekolwiek znaczenie), przerzucilem podanym sposobem na Flasha i siuup do konsolki. Po zgraniu i odpaleniu gry - wszystko dziala bez zajakniecia. Niestety nie jestem w stanie sprawdzic mojej hipotezy ... Korzystam z uLELF 3.45, wiec zobaczymy co u Ciebie da zmiana na nowsza wersje.