Podgląd pojedynczego posta
Stary 11.04.2006, 19:00   #40
rdg
Bywalec

Data rejestracji: 23.03.2005
rdg zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Berion
Hmm... ano w tym, że:

kiedy kopiujemy plik z MC na PD ("paste" nie "mcpaste") lub z MC na PC HDD (FTP) zmieniają się daty utworzenia pliku. Nie dowiemy się już wtedy jakie były pierwotnie.

A więc save będzie się nadawał do śmietnika.
Nie przemyslalem jednego - ze data ostatniej modyfikacji to nie caly TSP. Zwracam honor - trzeba skorzystac (w momencie dostania save'a w postaci luznych plikow) z metody podanej przez emcepl. Jesli mamy odpowiednia paczke (czyli gro przypadkow) to moj sposob wydaje mi sie mniej pracochlonny i prostszy - a tym sposobem i dostepniejszy dla ludzi mniej obytych.

Swoja droga teraz mysle nad tym czy nie zarequestowac u Vectora (developer PS2 Save Builder) opcji, ktora bylaby automatyzacja podanej przeze mnie metody (extract/budowa wlasciwego TSP - ta moze byc zbudowana na podstawie metody emcepl). Pierwsze musze jednak zabrac sie za PoP-TT i jesli wyjdzie odpowiednio w testach to wyskrobie jakiegos maila do Vectora.

Jak zwykle - pozdrawiam.

UPDATE:
Zrzucilem save'y z gamefaqs, wrzucilem na flasha i pozniej na mc (z uzyciem paste, a nie mcpaste) i wszystko dziala - wiec to nam nie pomoze. Wlasnie odwiedzialem stronke PS2 Save Tools i w jednym newsie natrafilem na to czego szukamy - GTA:SA wymaga zrzucania save'ow z uzyciem mcPaste (m.in. po to powstala ta funkcja w uLELF jak wynika z newsa). Teraz tylko chwilke czasu i mozna bawic sie w testowanie.

UPDATE nr 2:
Rece opadaja - GTA:SA nie sprawilo zadnego problemu nawet przy olaniu TSP. Coz - moze znajde w koncu jakis tytul, ktory powie mi stanowcze: NIE

Ostatnio zmieniany przez rdg : 11.04.2006 o godz. 20:59
rdg jest offline   Odpowiedz cytując ten post