Witam
Dziwi mnie jedna rzecz. Te procesory powinny pracować bez problemów przy napięciu mniejszym nawet o 0,1 V bez utraty stabilności. Ja na przykład (Barton 2800+) zamiast 1,65 V mam ustawione 1,6 V (aby zmniejszyć temperaturę i móc bardziej zwolnić wentylator). Nie odnotowałem w związku z tym żadnych zwisów mimo niemiłosiernego katowania

.
Bardziej stawiałbym na te 2 pamięci po 512 MB pracujące w dualu, kontroler jest bardzo obciążony, do tego dual przy AMD nie dość, że niewiele daje to jeszcze często powoduje poważne problemy ze stabilnością systemu. Ale skoro piszesz, że zwiększenie napięcia na CPU rozwiązuje problem to penie nie to.
Dziwnymi wartościami vcore bym się nie przejmował (u mnie są one w ogóle płynne, w różnych programach

), ale jedna uwaga. To co ustawiasz w biosie to tyle masz w rzeczywistości (przynajmniej tak powinno być). Czujnik może się mylić, ale działa to tak, że jak ustawiasz 1,7 V to tyle jest naprawdę mimo, że widzisz 1,65 V, a nie, że jak widzisz to 1,65 V to tyle jest mimo, że ustawiłeś 1,7 V

.
pozdrawiam